Na obrazovky míří nový komediální seriál, minisérie a pokračování Případů 1. oddělení

15. května 2021·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Případy 1. oddělení. (Foto: se svolením Česká televize/Vojtěch Hurych)

Česká televize zveřejnila svůj program na následující sezónu a podle všeho, se diváci mají rozhodně na co těšit. Nebude chybět nový komediální seriál Špunti na cestě, detektivní Stíny v mlze nebo minisérie Devadesátky. Na své si přijdou i milovníci vaření, protože svůj pořad chystá vítězka pořadu Peče celá země Petra Burianová.

“Bez ohledu na to, jak náročný rok máme za sebou, původní tvorba pro Českou televizi je a vždy bude prioritou. Dokazuje to i výčet a žánrová pestrost projektů, které se v současné době chystáme natáčet,” popisuje generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Přesně se chystá devatenáct nových projektů. “Nové seriály, filmy i pokračování sérií, jako jsou například Případy 1. oddělení nebo Peče celá země. Nových pořadů bude ale daleko více,” dodává. Dokonce už příští týden se diváci po roční pauze opět dočkají přímých přenosů z mistrovství světa v ledním hokeji.

Novinkou bude například detektivka Stíny v mlze nebo seriál Devadesátky, v němž si zahraje Ondřej Sokol nebo Pavel Batěk. Nebude chybět nová televizní série Jana Hřebejka a Petra Jarchovského Pozadí událostí. Také se zaměří na různé příběhy o nemocech v cyklu Hlavně to zdraví. Aktuálně se také točí třídílná minisérie Docent.

Na své si přijdou i milovníci komedií. Špunti na cestě totiž navážou na filmovou předlohu Špunti na vodě. “V seriálu se ale představí také nové postavy. Výrazný prostor dostane například strejda Karel, bývalý rocker a zvukař bigbítových kapel, jehož si zahraje Miroslav Donutil. A moc se těším, až za pět dnů padne první klapka,” uvedl kreativní producent Josef Viewegh.

S vítězkou pořadu Peče celá země, Petrou Burianovou, se podíváme na podzim do krajů naší země, která je provoněná pečením a moudrostí našich předků. Také návrat k pokračování legendárního krimi seriálu Případy 1. oddělení, chtěl svůj čas. “Musíte to udělat s plným respektem a po důkladném zvážení, zda umíte navázat na to dobré a přinést i něco navíc. A my společně dospěli k tomu, že si na to troufneme,“ řekl kreativní producent Michal Reitler.

 

Zábava - další články

Doporučujeme