Tyhle věci zřejmě nemyjete tak často, jak byste měli: Na co nejčastěji zapomínáme?

10. listopadu 2019·Životní styl·Barbora Pisingerová

Odpadkový koš, dálkový ovladač nebo polštáře. Odpadky sice vyhodíme, ale na omytí samotného koše už často nemyslíme. Na co bychom si měli dát pozor, co se hygieny v domácnosti týče?

Odpadkový koš

Odpad někdy unikne z pytlíku a zašpiní dno nebo strany samotného koše. Abyste se zbavili mikrobů a zápachu, nasypejte na dno trochu jedlé sody, nechte 10 minut působit, postříkejte univerzálním čističem a otřete papírovými utěrkami. Poté koš vypláchněte a nechte usušit.

Polštáře

I když své povlečení většina lidí mění dostatečně, na samotné polštáře řada z nás zapomíná. Právě v nich se přitom může držet řada nečistot a mohou v nich bujet kolonie roztočů. Podle odborníků není potřeba prát polštáře při každém převlékání ložního prádla. Bohatě postačí vyprat je alespoň dvakrát do roka.

Kliky a vypínače

Jedná se o místa, na která sahají všichni členové domácnosti, mnohokrát denně a to nehledě na to, co mají zrovna na rukách, kdy si je naposledy myli nebo na co naposledy sahali. Efektivně vyčistit je můžete například s trochou octa na papírové utěrce.

Dálkový ovladač

Podobně jako kliky a vypínače jsou na tom také dálkové ovladače k elektronice. K očištění ovládání vám pomohou antibakteriální vlhčené ubrousky, jaké se dají koupit v každé drogerii. Využít je můžete rovnou i přetření svého mobilního telefonu nebo klávesnice u počítače.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme