Už víte, jaká je barva roku 2022? Poradíme vám, jak ji nosit

6. ledna 2022·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Výrazná fialová, korálová, klasická modrá, zářivě žlutá a šedá. Víte, co to je? To jsou institutem Pantone Color oficiálně vyhlášené barvy roku za poslední čtyři roky. A na ně navazuje nová pro rok 2022, která se odráží v aktuální globální situaci. Letos je to Very Peri.

Veri Peri – tak se jmenuje barva, kterou jako každý rok zvolil Pantone Color Institute barvou roku. Jedná se o kombinaci hned několika tónů, jimž velí modrá a červená. Je definována jako brčálově modrá s fialově červeným podtónem a je inspirována květem barvínku jinak nazývaného také brčál.

Barva roku odráží to, co se odehrává v naší globální kultuře, a vyjadřuje, co lidé hledají,” říká viceprezidentka institutu Laurie Pressman. Má představovat sílu, která pramení ze změny, a podporovat kreativitu a vynalézavost. Je reakcí na pandemii a má nás provázet ve světě, ve kterém nás čeká mnoho nového, dávat nám vizi, když přepisujeme své životy.

Barva Very Peri je vyzývavá a hovoří sama za sebe. Proto není třeba ji kombinovat s mnoha dalšími odstíny. Hodí se především k hnědé a zelené, zajímavá je i kombinace s výraznou žlutou nebo můžete kousek v tónu Very Peri zkombinovat s dalšími odstíny fialové.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený The nail bar | Mérida (@thenailbarmid)

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený RENATA COIMBRA (@renatacoimbraassessoria)

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený RENATA COIMBRA (@renatacoimbraassessoria)

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený KOTOVSKY BEAUTY SALON (@kotovsky_salons)

Životní styl - další články

Doporučujeme