V ženském kolektivu to není pro slabochy. Proč je mezi ženami taková věčná rivalita?

25. listopadu 2021·Životní styl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Často se za ženským handrkováním skrývá závist. Máte zkrátka něco, co by ta druhá chtěla taky. Přestože je soutěživost zcela běžná vlastnost, kterou má v sobě tak trochu každý z nás, neměla by vás zcela pohltit. V čem se tedy neustále srovnáváme? To nám prozradila Dáma.cz.

Postava

Při pohledu na druhou ženu nejčastěji hodnotíme její vzhled a postavu. Jestli má větší boky, delší nohy, menší břicho nebo větší prsa. Místo toho, abychom se zaměřily na ty části, které máme hezké my a které nás činí přitažlivými, tak se neustále srovnáváme s tou druhou.

Vzhled

Stejně jako hodnotíme postavu, hodnotíme i celkový vzhled. Jedna má hezčí a hustší vlasy, druhá zase krásně přirozené obočí a třetí se umí perfektně nalíčit. I tady však platí, že byste si raději měla všímat svých předností, a s čím nejste spokojená, tak na tom zkusit prostě zapracovat, pokud je to možné.

Vztahy

Často se stává, že zadané dámy občas zatouží po svobodě a závidí svým single kamarádkám, že si mohou vyhodit z kopýtka a nemají žádné závazky. V tomto případě se ale také často karta obrací: Naopak single ženy závidí těm zadaným, že na ně doma čeká milující partner místo prázdné postele. Zkrátka každý touží po tom, co nemá.

Děti

Už jste se někdy přistihla, jak závidíte své kamarádce, že její dítě už chodí, pomáhá v domácnosti, dobře se učí, je nadějný sportovec? Můžeme vás ujistit, že nejste jediná! Ženy se také často srovnávají ve výchově svých dětí a některé občas propadají depresím z toho, že jejich dítě ještě neumí mluvit tak krásně jako to sousedčino. Mějte na paměti, že každé z nich je jiné a jedinečné a jakékoliv srovnávání prostě nemá význam.

Práce

I když si profesní kariéru většinou závidí spíše muži, sem tam se tato rivalita objeví také mezi ženami. Ať už se jedná o výši příjmu, náplň práce nebo pozici, bodneme se i v tomto případě o trn závisti. Také tady platí, že pokud nejste spokojená, místo neustálého srovnávání se něco raději změňte.

Co si ženy naopak vůbec nezávidí?

Celulitidu, strie, muže s malým penisem, muže s levným nebo starým autem, akné, bolestivou menstruaci…

 

 

Životní styl - další články

Doporučujeme