Vlasy prozradí hodně o vašem aktuálním zdraví

21. července 2016·Životní styl·Redakce

Začaly se vám lámat vlasy nebo se mastí rychleji než obvykle? I tyto příznaky mohou vypovídat mnohé o vašem zdravotním stavu.

Nejen pokožka, ale i vlasy napoví, jak jste na tom se zdravím. Pokud máte pocit, že se vaše vlasy chovají jinak než obvykle (a ani intenzivní péče nepomáhá), mohou se za tím skrývat následující problémy.

Vlasy jsou bez lesku

Jestli se vám vlasy přestaly lesknout a jsou i po použití kondicionéru matné a hrubé, může to být tím, že vám chybí důležité omega-3 mastné kyseliny. Zařaďte do jídelníčku více ryb, hlavně lososa a tuňáka. Zdravé tuky vlasy vyživují a vracejí jim lesk.

Vlasy jsou lámavé a extrémně suché

Lámou se vám vlasy v polovině délky a připadají vám jako suchá sláma? Za tím může vězet špatná činnost štítné žlázy. Slabé a jemné vlasy ukazují na zvýšenou činnost, zatímco suché a lámavé na sníženou činnost štítné žlázy. Dalším důvodem špatné kondice vaší hřívy je nedostatek bílkovin nebo železa. Snažte se jíst libové maso a také skořápkové plody, obojí obsahuje cenné bílkoviny.

Vlasy se rychle mastí

Pokud se vám mastí vlasy velmi rychle, může to být dědičnou dispozicí. Někteří lidé mají více mazových žláz, které produkují tuk. Dalším důvodem mohou být hormonální změny nebo dlouhodobý stres. Právě stres může za zvýšenou činnost mazových žláz, což se projeví mastnými vlasy. 

PORADNA FREKVENCE 1: Nejčastějších 5 chyb při mytí vlasů

PORADNA FREKVENCE 1: Domácí péče pro krásné vlasy

Životní styl - další články

Doporučujeme