Zvířecí pohromy v domácnosti. Jak udržovat domov čistý, aby návštěva nic nepoznala?

28. března 2022·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Svoje zvířecí mazlíčky milujeme, ale když občas vidíme, co jsou schopni za naši nepřítomnosti napáchat u nás doma, chceme je občas vystěhovat. Všechno se dá ale napravit tak, že případná návštěva nic nepozná. Jak na to? Poradí web Můjchlupáč.cz.

Chuchvalce srsti všude

Nejen ti, co mají psi a kočky, ale i králíky, morčata nebo křečky znají nekončící boj s línající srstí. Nic s tím neuděláte, je to příroda, takže je to přirozené a nutné.  Můžete ale zmírnit dopad na vaší domácnost. Vaše chlupáče pravidelně česejte a koupejte. Pokud je to nutné, tak i stříhejte. V dnešní době najdete na trhu už spoustu kartáčů a gumových rukavic. Zvířata česání nebolí, naopak jim to dělá dobře.

View this post on Instagram

A post shared by DOGS 🐶 (@insta_dog)

Pozor, loužička

Kyselina močová velmi zapáchá a je tak dalším problémem ve vaší domácnosti. U psů tomu předejdete tréninkem a častým venčením, u koček kočičí toaletou. Nicméně ani tak se tomu nevyhnete. Důležité je odstranit toto nadělení co nejrychleji. Výrobky, které obsahují enzymy neutralizující kyselinu močovou, jsou často nejúčinnější. Můžete si ale připravit i svůj vlastní prostředek. Smíchejte šálek octa, vody a dvě lžičky jedlé sody. S touto směsí můžete vytírat, ale také používat ve spreji.

Na kočičí záchod se nesmí zapomínat

Kočičí toaletu byste měli čistit pravidelně. Ideálně po každé kočičí návštěvě. Špinavý záchod může vést nejen k páchnoucímu domovu, ale také k nepohodlí vašeho miláčka a hromadění choroboplodných zárodků a bakterií, které mohou mít za následek onemocnění nebo infekci. Neměli byste ani zapomínat na pravidelné čištění misek a hraček vašich mazlíčků.

View this post on Instagram

A post shared by Cats of Instagram (@cats_of_instagram)

Pozor na některé prostředky

Vybrané čistící prostředky musí být bezpečné, vyhnout byste se měli silným a žíravým produktům. Někdo se rozhodne čistící prostředky vyrábět, což může být ekonomičtější, šetrnější k životnímu prostředí a umožňuje vám vyhnout se použití tvrdých nebo problematických složek. Opatrně ale na esenciální oleje, protože ne všichni mazlíčci je mají v oblibě. Kočkám a ptákům mohou vadit.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme