Zoo si nechala zvířata postavit z lega. Po koronaviru se snaží opět nalákat turisty

28. července 2020·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / sanantoniozoo

Když se řekne zoologická zahrada, asi každý si představí výběhy plné zajímavých zvířat, která by většina z nás nikde jinde neměla šanci spatřit. Zoo v San Antoniu to ovšem pojala trochu netradičně. Aby po pandemii nalákala zpátky návštěvníky, nechala si svá zvířata postavit z lega.  

Zdá se, že z nejhoršího už je svět po pandemii nového typu koronaviru už venku. Některé oblasti ale stále ještě sužuje nákaza a lidé v nich se hodně rozmýšlí, kam a na jak dlouho půjdou. Takové podniky jako zoologické zahrady jsou pak kvůli tomu mnohdy na hraně existenční krize.

Aby se návštěvníci do zařízení vypravili a nemuseli mít strach, že se nakazí, připravila pro ně americká San Antonio Zoo speciální podívanou. K problému se postavila kreativně a nechala vytvořit unikátní výstavu, ve které živá zvířata nahradí propracované stavby z kostiček Lega.

Celá výstava navíc funguje jako tzv. drive-thru, je tedy možné ji projet vozidlem a po celou dobu ani nevystoupit z auta. Zoo tak přiláká zpátky návštěvníky a ti se nemusí vzdávat svého bezpečí!

Foto: Instagram | Facebook | twitter.com | sazoo.org | Bored Panda

Články - další články

Doporučujeme