Border kolie z Ostravy se stále nenašla. Nepomohla ani odměna 50 tisíc korun

1. února 2022·Zprávy·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Eva z ostravské Plesné už několik dní hledá svou fenku border kolie. Zatím neúspěšně. Vypsaná odměna 50 tisíc zatím nepomohla. Při svém hledání zažívá různé příběhy, ale na šťastný konec zatím čeká. Informaci přinesl Moravskoslezský deník.

Eva z Ostravy hledá svou border kolii od 16. ledna. Dvacetiměsíční fenku Eli hledala v tu dobu kolem lokality Hrábek nejméně dvě hodiny, bohužel marně. Poté požádala o pomoc veřejnost na sociálních sítích a po městě vylepila plakáty. Zatím je ale hledání stále neúspěšné, i přesto že majitelka nabízí odměnu 50 tisíc korun. „Čeká i vypsaná padesátitisícová odměna za nalezení, anebo vrácení Elinky,“ říká paní Eva.

Původně nabízela 10 tisíc korun, nakonec dvacet. Poté zvýšila odměnu až na uvedenou částku 50 tisíc korun. Eva je ale stále více přesvědčená, že jejího pejska někdo má a nechce ho vrátit. Do pomoci se zapojila i herečka Dagmar Havlová. „Ztratila se Eli, sdílejte!“ napsala na svůj instagram. Majitelka jí je za to podle svých slov vděčná. Dostalo se k ní, že o její zaběhnuté fence psala i Monika Bagárová nebo Markéta Konvičková.

Eva s manželem jsou ale překvapeni, kolik černobílých pejsků je ztracených, zaběhnutých nebo zatoulaných. Nejen na sociálních sítích dostává neustále nové podněty. “Volal mi policista z Orlové, že tam nahánějí od rána nějakou borderku,” konstatuje Eva k dalšímu z tipů k nalezení její fenky.

Místo, kde se Eli ztratila, Plesenské lesy, má žena prochozené křížem krážem. Nahlíží pod větve i do krmelců. Její manžel zase třeba přivádí z jednoho pátracího večera sousedovic tulačku Kiru. Pejska Arese, který zezadu vypadal jako jejich Eli, zase našli v Kozmicích.

Je místní paní, které neustále utíká,” přibližuje Eva jinou příhodu. Jejich Eli je ale stále zaběhnutá. Pomáhá i dron, který patří jednomu dobrovolníkovi z Frýdku-Místku. Letadlo ve tmě mizí v porostu, nachází ho až za světla. Pátrání stále pokračuje a snad bude brzy úspěšné.


Zprávy - další články

Doporučujeme