Česká pošta je na hranici přepravních možností. Nezaručuje dopravu do Vánoc

9. prosince 2020·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Česká pošta (Foto: ČTK)

Zájem o služby České pošty je před Vánoci opět enormní. Aktuálně přepravuje dvakrát více balíku, než loni a brzy dosáhne na vlastní strop. Pošta se chystá sice zaměstnance propouštět, ale slibuje, že příjem dalších zásilek omezovat nebude. Zásilky už teď chodí se značným zpožděním. Bohužel mluvčí České pošty není schopen říct, kdy by lidé měli poslat poslední balíčky, aby jim stihly dojít do Štědrého dne.

Během minulého víkendu bylo v jeden moment v přepravní síti České pošty  celkem 1,08 milionu balíků. Druhý adventní víkend přinesl ještě větší nárůst. “Měli jsme v přepravní síti nárůst na 1,13 milionu balíku,” sdělil eXtra.cz mluvčí z tiskového odboru České pošty Ivo Vysoudil.

Pošta se tak blíží k přepravnímu maximu. “V rámci doručování balíku se blížíme maximu, které nám naše kapacity dovolují přepravovat,” popisuje tiskový mluvčí. Uklidňuje, že žádné omezení neplánují, lidé by měli ale počítat se zpožděním. “Nicméně žádné omezení příjmu zásilek nehrozí. Kvůli enormnímu nárůstu počtu přepravovaných zásilek muže ale v některých případech docházet ke zpoždění v řádu několika dnů,” dodal Vysoudil pro eXtra.cz.

Pošta kvůli enormní poptávce zavedla mimořádnou otevírací dobu a lidé si tak mohli své balíčky vyzvednout i v sobotu od půl druhé do půl šesté odpoledne. Bohužel přepravce není letos schopný zaručit dodání balíčku do Vánoc. “Vzhledem k současné situaci by lidé s objednáváním dárků neměli váhat,” řekl serveru mluvčí.

Zprávy - další články

Doporučujeme