Co nabídne televizní Pán prstenů? Tahle teorie je asi nejblíž pravdě!

20. února 2019·Zábava·Lukáš Vaněk

Studio Amazon zveřejnilo na svém twitteru slepou mapu Tolkienovy Středozemě, kterou posléze o pár dní později doplnilo o názvy oblastí. Fanoušci začínají spekulovat, o čem by televizní série mohla být.

Když studio Amazon v roce 2017 oznámilo, že získalo televizní práva na Pána prstenů, která měla podle serveru Deadline stát až 250 miliónů dolarů (5,7 miliardy korun), fanoušci příběhů ze Středozemě byli nadšení. Filmová adaptace od Petera Jacksona byla sice milována jak kritiky, tak i fanoušky, nicméně věrní milovníci knih věděli, že trilogie měla své rezervy a ne všechno se dostalo na stříbrné plátno.

Amazon s ambiciózním projektem nikam nespěchá, nicméně říká, že se udělal velký posun vpřed. Dodnes však není ještě jisté, o čem má televizní série být. Na televizní obrazovky obřímu projektu pomáhají scénáristé Patrick McKay a John D. Payne, kteří jsou podepsaní pod snímkem Star Trek: Do neznáma. Podle serveru IMDB, Internetové filmové databáze, má mít první díl premiéru někdy v roce 2020, což však ještě není jisté.

Tři prsteny pro krále elfů pod nebem,” zveřejnilo studio Amazon na twitteru začátek verše o prstenu společně se slepou mapou.

Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene,” pokračovalo studio na twitteru o pár dní později, když slepou mapu doplnilo popisky. Co lze z mapy vyčíst?

Projekt sice stále nabízí více otázek než odpovědí, ale víceméně je jisté, že se televizní série bude odehrávat před událostmi Společenstva prstenu. Vše zatím nasvědčuje tomu, že diváci budou sledovat příběh Aragorna, chodce a budoucího krále Gondoru, jehož ve filmové trilogii ztvárnil Viggo Mortensen.

Na mapě jde jasně vidět, že se v levé horní části nachází země zvaná Lindon, což je pozůstatek Beleriandu, země, kterou v Prvním věku osídlili elfové. První věk skončil právě jejím zánikem, když byla zatopena mořem. Z Beleriandu zbyla jenom malá část Ossiriandu, ve Druhém a Třetím věku známá jako Lindon. Jen pro představu, Tolkienova série Pán prstenů popisuje události až ve Třetím věku, tedy o mnoho stovek let později.

Bylo by však od tvůrců sebevražedné, kdyby představili úplně neznámé postavy. S velkou jistotou bude hrát série na nostalgii, a proto se setkáme se známými postavami jako čaroděj Gandalf, elf Elrond a právě mladý Aragorn, jehož putování po Středozemi by mělo být základní těžiště projektu, tedy alespoň pro první sérii.

Ve filmu se sice Gandalf a Aragorn potkali poprvé, ale to se nezakládá na pravdě. Aragorn narazil na Gandalfa na svých cestách v roce 2956 Třetího věku. Právě v tento moment začalo jejich přátelství. Společenstvo prstenu vyrazilo z Roklinky zničit prsten 25. října 3018, tudíž se znali už hodně dlouho. Je tedy velmi pravděpodobné, že se v první sérii dočkáme této dějové linky.

Další informace jistě budou postupně vyplouvat na povrch. Jisté je, že se bude jednat o velký projekt, který bude cílit zejména na skalní fanoušky knižní předlohy. Těšíte se?

Zábava - další články

Doporučujeme