Dávno bych si toho všiml, řekl bývalý trenér Koukalové

12. dubna 2018·Zprávy·Karolína Stránská

Biatlonistka Gabriela Koukalová

Anorexie, bulimie. Tato slova jsou nyní na internetu spojována s českou biatlonistkou Gabrielou Koukalovou. Sportovkyně ve své nové knize sáhla do svého nitra a vyšla ven s velice intimními zpovědmi. V rozhovoru pro Radiožurnál však její bývalý trenér Šikola přiznal, že si nemyslí, že ji do této situace přivedl on.

Chce se pomstít trenérům. Vymýšlí si to! I takové názory se v internetových diskuzích objevily během středečního dopoledne. Gabriela Koukalová to však vidí jinak, jak později uvedla i na svém facebookovém profilu.

“Věřím, že můj příběh může pomoci spoustě sportovců, i mnoha holkám, které měly nebo mají podobné problémy jako jsem měla já. I všem lidem, kteří se potýkají s nepřízní osudu nebo bojovali či bojují s nějakým onemocněním.
Já totiž byla nemocná. Měla jsem anorexii a bulimii, možná kombinaci obojího. Je to tak. Už se nechci skrývat a vymýšlet si. Vím, že to bude teď téma a věřím, že na to jsem připravená. V následujících týdnech budu odpovídat na otázky medií a je to tak správně. Je třeba toto tabu zbořit. Mé nemoci se ale věnuji jen v jedné kapitole. Kniha zdaleka není jen o ní, stejně jako není můj život jen o ní.”

Bývalý trenér biatlonistky Šikola však v rozhovoru pro Radiožurnál uvedl, že podle něj není logicky možné, aby při svých výkonech jedla pouze snídaně a jedla tampony nasáklé vodou.

Podobně to vidí i Aleš Máslo, výživový poradce, který také pro Radiožurnál řekl: “Bavíme-li se o biatlonu, tak tam se zapojuje takové množství svalů, které potřebují velké množství energie, že to dohromady úplně nejde.”

Šikola by si dle jeho slov dávno všiml, že podobnou nemocí trpí. Trénoval ji dva roky. Nyní má pocit, že to vypadá, že ji kvůli stravě šikanoval.

Pokud si vzpomínám, tak jsem s ní zase tolik do styku nepřišel. Trénovala s rodiči, jeden rok s nimi byla na mistrovství světa, já jsem pak šel k ženám,“ dodal.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme