Dvanáct dnů placeného volna navíc: Majitel si od benefitu slibuje spokojenější zaměstnance

2. dubna 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdorj: Shutterstock)

Umíte si představit, že by vám váš zaměstnavatel dal kromě klasické dovolené dalších 12 dnů placeného volna? Takový benefit zavedla firma v anglickém Leedsu. Její majitel totiž chce, aby si zaměstnanci pořádně odpočinuli. Ti jsou z jeho rozhodnutí nadšení. Informoval o tom server Novinky.cz

Firma Knoxx se specializuje na kyberbezpečnost a IT. Její majitel se rozhodl svým zaměstnancům dát velmi neobvyklý benefit. Každý pátek v měsíci si mohou vzít placené volno. Dostalo se jim tak nevídaného luxusu a to ve formě dalších 12 dnů dovolené.

Lidé si tak prodlouží víkend a budou podle zaměstnavatele více spokojeni. Chtěli jsme pro zaměstnance udělat něco, co přinese okamžitý efekt. A zdá se, že to funguje, dostáváme vynikající zpětnou vazbu,” uvedl provorzní ředitel Alan Turner.

Čas podle ředitele ukáže, zda byl tento krok pozitivním řešením. Možná se na to po čase znovu podíváme a vyhodnotíme si, jak to funguje. Řešíme udržitelnost a už to je samo o sobě známkou toho, že naše firma funguje dobře,” doplnil Turner.

Zprávy - další články

Doporučujeme