FOTBAL: My máme víc vášně! A my lepší hráče! Mezi Anglií a Walesem to vře

16. června 2016·Zprávy·Redakce

Dosud znala sportovní veřejnost rivalitu mezi Anglií a Walesem především z ragbyových zápasů, dnes se ale přenese i na fotbalový trávník. Poprvé se oba týmy potkají na velké akci a už to mezi oběma pořádně jiskří!

Největší hvězda Walesu Gareth Bale už před týdnem nazval Anglii úhlavním nepřítelem a zmínil, že jeho tým má v sobě mnohem větší dávku vášně a hrdosti než Angličané. Ti se prý vyvyšují ještě předtím, než cokoliv dokázali. Podle trenéra Anglie Roye Hodgsona tím jen ukázal nedostatek respektu. “Nejde o žádné psychologické hry. To nemáme zapotřebí, na nás není žádný tlak,” vzkázal mu Bale. 

Anglický záložník  Jack Wilshere to ale jen tak bez povšimnutí nenechal. “Víme, že nás Wales nemá rád. A jestli je máme rádi my? Ani náhodou!” prohlásil a navíc dodal, že zápas s Walesem budou se spoluhráči brát asi tak jako o něco zajímavější zápas v anglické Premier League. “Každý by rád skalp Anglie, to není jen Wales, takhle to má skoro každá země. Nás to jen víc vyhecuje,” je v klidu i záložník Adam Lallana.  

Budou vášně i mezi fanoušky?

“Víme, že jde o velký zápas, na to nás nemusí nikdo upozorňovat. Nepotřebujeme větší motivaci, jsme namotivovaní sami o sobě. Máme v týmu velké hráče, kteří se musí vypořádávat s tlakem každý týden,” dodal. Trenér Walesu Chris Coleman se snaží krotit emoce, kterými budou jeho svěřenci pořádně nabuzení. “Máme šanci dokázat něco výjimečného. Ale Anglie jde po své cestě a my bychom se také měli starat především o sebe,” prohlásil směrem k zápasu i fanouškům, kterých má do dějiště utkání v Lens dorazit ohromné množství.     

Podle posledních zpráv jen fanoušků Anglie dorazilo do Lens už skoro 50 tisíc, přičemž na stadion se ale vejde “jen” 38 tisíc lidí. Zápas je proto zařazen do kategorie rizikových. “Tohle by mohlo být devastující. Vzkazujeme fanouškům, aby byl každý opatrný a dával si pozor. Užijte si den, užijte si zápas, a ukažte nám během utkání dostatek vzájemného respektu,” žádá fanoušky Lallana. 

FOTBAL: Slováci nezvládli vstup do ME, překvapivě prohráli s Walesem!

Angličtí fotbalisté Rusko přehrávali, ale v nastavení přišli o vítězství!

Utkání Anglie – Wales začíná v 15 hodin. Tipujte v naší tipovačce a vyhrajte ceny! 

Zprávy - další články

Doporučujeme