Hokejisté po výhře nad Ruskem: Nemusíme se bát nikoho, snad nám teď lidé budou víc fandit!

7. května 2016·Zprávy·Redakce

Počtvrté z pěti zápasů dovedl kouč Vladimír Vůjtek české hokejisty k vítězství nad Ruskem. Výhra 3:0 na startu mistrovství světa v Moskvě je nejcennější, protože domácí jeho týmu připravili pořádně horké chvilky.

“Věřili jsme, že pro nás bude výhoda, že Rusko ještě nebylo kompletní. Jsou silní, dostali nás pod tlak, ale přežili jsme krizový moment na konci druhé třetiny a zaslouženě vyhráli. Všichni odvedli víc než stoprocentní výkon. Hráli jsme hodně obětavě a Furch perfektně pochytal ruské šance,” prohlásil trenér Vůjtek po zápase.

Hodně krušné chvilky si čeští hokejisté prožili především na konci druhé třetiny, kdy se dostali pod obrovský tlak Rusů, nestíhali střídat a jen čekali, zda udrží vedení 2:0. “Rusové měli střídačku u našeho pásma a vyměnili asi čtyři lajny během tří minut. Já se jenom modlil, abychom to dostali ven a ubránili to,” líčil obránce Radim Šimek. Podobně jako ostatní pak mimořádně dlouhé střídání ztěžka rozdýchával. “Byl jsem zralý na lázně. Ale o přestávce jsem si dal nohy na lavičku, aby se mi trochu prokrvily a bylo to zase dobrý,” řekl.

“Musím pochválit kluky, ti zblokovali spoustu střel. A kolikrát Rusy ani nepustili do střely. Patří jim velký dík,” děkoval spoluhráčům brankář Dominik Furch. “Čišelo z nás sebevědomí, že jsme si řekli, že se nemusíme bát nikoho. Na nás není žádný tlak, ten je na úplně jiných týmech,” prohlásil debutant na mistrovství světa Michal Birner. “Když jsem četl komentáře od lidí, jak nám nevěřili, tak mě to mrzelo. Jsem rád, že jsme to zvládli, tak doufám, že teď změní názor a budou nám fandit,” dodal Šimek. 

FOTO: ČTK

Parádní začátek! Čeští hokejisté v Moskvě šokovali domácí Rusy!

Tipujte zápasy hokejového MS a vyhrávejte ceny!

 

Zprávy - další články

Doporučujeme