Indický herec nařkl pražskou kavárnu z rasismu, ta to odmítá

7. listopadu 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Vir Das/Facebook

Indický bollywoodský herec a komik Vir Das si osmi milionům svých příznivců na twitteru postěžoval, že se v pražské kavárně Café Café setkal s rasismem, když ho společně s rodiči nikdo neobsloužil a nevytížená obsluha je ignorovala. Majitel podniku Richard Hrádek ČTK řekl, že šlo o nedorozumění, a možnost rasismu vyloučil. Indickému herci se omluvil.

V Praze… jsme zamířili do Café Café. Ale neobsluhují tu hnědé lidi. Usadili jsme se a oni nás ignorovali. Šestkrát jsme je volali, ignorovali nás. Byl jsem tam s rodiči, odešli jsme,” napsal Das na twitteru. Devětatřicetiletý herec, jehož videa na serveru YouTube sledují miliony lidí, podotkl, že jinak byla většina míst a lidí v Praze úžasná.

Ze strany obsluhy v kavárně podle něj nešlo o žádné subtilní náznaky – postoj personálu prý byl více než jednoznačný. “Bylo to skoro až legrační,” napsal Das. “Píšu to proto, že tu kavárnu někdo vlastní, a ten někdo ty lidi zaměstnává. A měl by to vědět,” dodal.

Později herec napsal, že majitel Café Café zavolal jeho týmu, omluvil se za chování zaměstnanců a slíbil, že to s nimi probere. “Zněl jako opravdu dobrý člověk,” doplnil Das.

Na naší straně je pochybení, že si jich nikdo šest minut nevšiml,” řekl v úterý Hrádek ČTK. Rozhodně odmítl, že by obsluha herce ignorovala z důvodu barvy pleti. Hrádek se herci omluvil, poslal dort a pozval ho k návštěvě svého podniku.

Dasovy příspěvky na twitteru už nicméně spustily lavinovou reakci a v recenzích Café Café se za několik hodin objevily desítky negativních komentářů odsuzujících kavárnu jako rasistickou.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme