Kajínkův synovec měl pobodat muže a pořezat malé dítě. Policie útočníka zadržela

12. července 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Obyvatelé Prachovic na Chrudimsku zpozorněli. Ve středu večer totiž došlo k napadení muže a malého dítěte. Pachatelem měl být synovec Jiřího Kajínka, informovala o tom televize Prima.

Útok se stal v ulici Bučina. Pachatel měl bodnout svého souseda nožem do hrudníku a posléze pořezat pravděpodobně dvouleté dítě. Podle informací TN.cz byl muž transportován vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, zatímco dítě bylo převezeno sanitkou s řeznou rankou na krku. “Podezřelého muže jsme zajistili a umístili do policejní cely,” uvedl mluvčí chrudimské policie Jiří Tesař.

Pikantností je, že podezřelý je synovcem Jiřího Kajínka, jenž pochází právě z Prachovic. “Sestra mi volala, je z toho nešťastná. Synovce jsem viděl od propuštění asi dvakrát. Vím, že je těžký epileptik,” potvrdil Blesku Jiří Kajínek.

Nevím, co přesně provedl, ale údajně něco ano. Mám jenom informaci, že něco se odehrálo, ale co přesně zatím nevím, čekám, až se dozvím víc. Právě od mé sestry mám tu informaci. Ta by měla nyní mluvit v Prachovicích s policií. Co vím, tak synovce měla odvézt záchranka, že měl mít záchvaty. V nemocnici ho nechali. Policie i doktoři sestře řekli, že dokud něco neprovede, tak nemůžou nic dělat. Sestra mi řekla, že je nebezpečný především sám sobě, protože je nemocný. Nikdo s tím nechtěl nic dělat, dokud se nic nestane,” uvedl omilostněný Kajínek pro server iprima.cz.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme