Kate porodila chlapečka: Jak se bude jmenovat? Lidé už mají jasno!

25. dubna 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Hlavní zprávy médií po celém světě plní informace o chlapečkovi, který se sotva narodil. Je jím dlouho očekávaný nejmladší člen britské královské rodiny, který pro veřejnost zatím stále zůstává bezejmenným miminkem. Jak se bude jmenovat? Zdá se, že občasné Velké Británie už to tuší.

Když princ William vystoupil po boku své manželky s novorozeným synem v náručí před porodnici, okamžitě rodinu zasypaly dotazy po jméně maličkého chlapečka. “Brzy to zjistíte,” odpověděl trojnásobný otec s tajemným úsměvem. A v historii to rozhodně není poprvé, kdy se na jméno královského miminka čeká.

Například Williamova babička, královna Alžběta II., držela v tajnosti jméno svého syna Charlese celý měsíc. William a Kate jsou však ke svým napnutým poddaným trochu shovívavější. Jméno malého prince George a princezny Charlotte oznámili shodně po dvou dnech od narození.

A proč to pokaždé tak trvá? Důvody jsou hned dva. Ten první je prostý. Královská rodina je zkrátka v první řadě rodina, jako kterákoli jiná, a chce si po narození se svým miminkem užít trochu soukromí, než ho začne sdílet s celým světem, oznamovat informace a ukazovat fotografie.

[totalpoll id=”231935″]

Ten druhý už se více odráží od postavení, které novorozenec automaticky získává. Královská rodina si chce být stoprocentně jistá jménem budoucího čekatele na trůn, než ho veřejně oznámí a oficiálně drobečka zapíše do historie.

A jaké jméno vlastně máme očekávat? Podle nejrůznějších výzkumů a agentur mají obyvatelé Velké Británie pět jmen, kterým věří nejvíce. A jelikož má každý příslušník královského rodu jmen hned několik, možná se dokonce trefí hned několikrát. Největšími favority jsou Arthur, Albert, Frederick, James a Philip.

Zprávy - další články

Doporučujeme