Kauza Koukalová pokračuje: Sportovní ředitel odmítá nařčení od Koukala, že o její nemoci svaz věděl

26. září 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Facebook/ Gabriela Koukalova

Bývalý reprezentant v badmintonu Petr Koukal se v rozhovoru pro týdeník Květy rozpovídal o tom, že biatlonový svaz věděl o stavu jeho ženy Gabriely Koukalové, ale nic s tím nedělal. Slova pobouřila sportovního ředitele Českého svazu biatlonu a někdejšího reprezentačního kouče biatlonistů Ondřeje Rybáře, jenž Koukalova slova odmítá.

Můj odhad je, že si řekli něco jako: ‘krevní obraz blbej, ale holka jede a vyhrává, usmívá se’ a mávli nad tím rukou,” uvedl Koukal pro Květy. Někdejší badmintonista si je také jistý, že vydání kontroverzní knihy, kterou napsala jeho žena Gabriela Koukalová, bylo správné rozhodnutí. “Nejhorší bylo, když Gábina začala zpochybňovat, jestli říct národu pravdu byl dobrý nápad. Měla pocit, že jí nikdo nevěří. Že z ní dělají blázna a ze mě manipulátora. Ale já byl na sto procent přesvědčený, že to udělala správně,” doplnil.

Tato slova nenechala klidným úspěšného reprezentačního kouče a současného sportovního ředitele Českého svazu biatlonu Ondřeje Rybáře, který pro Deník uvedl, že za svými lidmi stojí. “Těmto lidem plně důvěřuji. Nikdy jsem nedostal signál, že by se něco závažného s Gábinou dělo. Pokud bychom o nějakém problému s příjmem potravy věděli, určitě bychom na to nějakou formou reagovali,” potvrdil pro Deník Rybář.

Ředitel sportovního úseku navíc zdůraznil, že u Koukalové probíhaly řádné kontroly. “V jejím případě šlo o občasné dietetické chyby, určitě ne o dlouhodobou nemoc,” je přesvědčený Rybář. “Nedokážu si představit, že by s bulimií mohl někdo vrcholově sportovat a vyhrávat závody,” doplnil.

Rybář moc dobře ví, že biatlonistka udělala pro reprezentaci velký kus práce, ale zároveň nechce nechat vyjádření o svazu jen tak odeznít. “Vím, jaký kus práce odvedla pro český biatlon. Ale vydání té knihy bylo pro řadu lidí nepochopitelné. Na základě toho svaz vyjádření připravil, ale rozhodl se ho zveřejnit, až opadnou emoce. Slíbili jsme to i sportovcům, terapeutům a lékařům. Všem, kterých se Gábina ve svých prohlášeních dotkla,” uvedl sportovní ředitel.

Zprávy - další články

Doporučujeme