Kouká na nás celá republika, uvědomuje si expert na švédský hokej Pastrňák

9. května 2016·Zprávy·Redakce

Hokejový útočník David Pastrňák je po vynechaném nedělním tréninku připravený na dnešní duel mistrovství světa se Švédy. Devatenáctiletý útočník poznal švédský hokej hodně zblízka.

Pastrňák hrál v letech 2012-2014 druhou švédskou ligu za Södetälje. Pak si jej vybral v prvním kole draftu jako 25. hráče v pořadí Boston a odešel hned do NHL. “Určitě to bude vyrovnaný hokej. Mají výborný mančaft a my se musíme soustředit na sebe, abychom hráli bez faulů a dodržovali taktiku. Myslím si, že jak tohle budeme dodržovat, tak nebudeme mít problém vyhrát,” prohlásil.

Český tým měl v neděli poprvé volné odpoledne a hráči se vydali na procházku do centra ruské metropole. “Šli jsme se s pár kluky podívat na Rudé náměstí. Jsem v Moskvě poprvé, takže jsem se rád prošel v centru. Moc jsem tady toho neviděl, ale je to pěkný město. Večer jsme se vrátili na večeři a soustředili jsme se na Švédy. Užili jsme si to a načerpali nějaké síly,” podotkl nejmladší hráč týmu.

Účastník tří mistrovství světa dvacítek si užívá atmosféru prvního velkého turnaje mezi dospělými. “Kouká na to celá Česká republika, reprezentujete celou zemi, takže je to určitě něco výjimečného. Já si to tady užívám. Atmosféra a všechno tady okolo je super. Pro Evropu je to vrchol sezony,” dodal Pastrňák.

Tipujte zápasy hokejového MS a vyhrávejte ceny!

Výsledky a tabulky mistrovství světa

 

Zprávy - další články

Doporučujeme