Kvůli Gottově rozloučení dopravní podnik posílí metro

9. října 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Pražský dopravní podnik (DPP) při pátečním veřejném rozloučení se zpěvákem Karlem Gottem v Paláci Žofín posílí od rána do půlnoci provoz metra na všech trasách. Účastníkům pietního aktu ve středu dopravce na webu doporučil, aby při příchodu na Slovanský ostrov využili stanici metra Národní třída na lince B a poté šli pěšky, při odchodu pak odjížděli ze stanice Karlovo náměstí na stejné trase. Tramvajová linka číslo 17 nepojede od 05:00 do půlnoci po nábřeží mezi Národním divadlem a Mánesem, ale odklonem kolem Národního divadla, přes Národní třídu a Myslíkovou se vrátí zpátky k Vltavě na Jiráskovo náměstí.

U tramvají jedoucích k Národnímu divadlu, tedy linky číslo 2, 9, 17, 18, 22 a 23, by cestující měli počítat se zpožděním a nepravidelnostmi. “Provoz metra bude posílen na všech trasách v době od 07:00 do 24:00 hodin,” informoval dopravní podnik. Doporučil lidem, aby v pátek vyráželi na cesty s předstihem a využívali spíše metro než tramvaje. Řidiče vyzval, aby se v maximální míře vyhnuli oblasti Národního divadla, přilehlých mostů a nábřeží.

Rozloučení s Karlem Gottem se na Slovanském ostrově v Paláci Žofín uskuteční v pátek od 08:00 do 22:00, čeká se mimořádný zájem veřejnosti. Následující den se bude od 11:00 konat pohřeb se státními poctami a zádušní mše pro pozvané hosty ve svatovítské katedrále na Pražském hradě. Na sobotu připadne i státní smutek.

Zprávy - další články

Doporučujeme