Matka z Prahy sdílela oznámkovanou práci svého syna. Souhlasíte s názorem vyučujícího?

20. června 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Facebook / Lucie Suchá Groverová

Naštvaná česká maminka sdílela na svém Facebooku práci svého syna z češtiny, za kterou dostal čtyřku. Chlapec sice předtištěné věty doplnil tak, že dávaly smysl, názor pedagoga na správnou odpověď byl však odlišný. Žena s hodnocením nesouhlasila a mnoho lidí jí dalo za pravdu.

Rozčílená matka z Prahy sdílela na svém profilu na sociální síti úkol z češtiny, který vyplnil její syn. Za svůj výkon dostal od vyučujícího za čtyři. “Jednoznačně úplně blbé dítě. Naštěstí má před sebou nespočet let kdy bude postupně a intenzivně ‘opravováno’,” rýpla si žena u snímku s ironií.

Jednoznačně úplně blbé dítě. Naštěstí má před sebou nespočet let kdy bude postupně a intenzivně "opravováno".

Zveřejnil(a) Lucie Suchá Groverová dne Pátek 14. června 2019

A mnozí dali mamince za pravdu. “Vždyť ty odpovědi jsou taky pravda, ať to učitelka dokáže, že ne. Napsáno jinými slovy, já bych to hodnotila velmi kladně. Čeština má tolik různých slov, tak proč je nevyužít. Ještě bych pochválila za dobrou slovní zásobu,” napsala například jedna komentující.

Řada lidí si postěžovala, že měl chlapec dostat jedničku a mnozí se shodli na tom, že v úloze nevidí jedinou chybu. “Doufám, že tohle rodiče nenechají jen tak být… Je mi z toho smutno. Školství vychovává jen další ovečky a když dítě myslí svou hlavou, dostane za to trest. Je to smutné,” postěžovala si další žena.

Našli se však i tací, kteří se postavili na stranu známkujícího kantora. “Paní učitelka/pan učitel dle mého známkoval správně – nehledě na to, že odpovědi zřejmě čekal/a jiné. Žák měl věty doplnit jedním slovem – tedy dvě věty má špatně už jen z tohoto důvodu (…’od sprejaře’ , ‘dolů z cesty’), další – místo, které poskytuje stín, je chladnÉ, nikoliv chladný a dále žák napsal pěti ramený namísto pětiramenný. Tedy čtyři chyby….” zhodnotila jedna z diskutujících.

Podle některých navíc není jasné, co úloze předcházelo a zda pedagog nevysvětlil přesné pokyny ústně. “Ono to teda klidně mohlo být i tak, že paní učitelka doplnila zadání ústně, takže bych ji nutně neodsuzovala, mně spíš irituje vůbec ta potřeba to známkovat, psát písemky, opravovat červeně…” uvedla další žena.

Zprávy - další články

Doporučujeme