Ministerstvo spravedlnosti představilo nové logo. Lidé jej však na sociálních sítích kritizují

4. října 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Ministerstvo spravedlnosti ČR (Facebook)

Ministerstvo spravedlnosti na svém facebookovém profilu odhalilo nové logo resortu. U lidí však kvůli tomuto rozhodnutí nemá ministerstvo pochopení, i když se chlubí, že za nové logo neutratilo moc peněz.

Samotný tvar představuje jakýsi symbol rovnováhy a vyváženosti, který navíc do sebe vstřebal české národní barvy. Alegorii spravedlnosti se zavázanýma očima tak vystřídala moderní interpretace,” uvádí resort na svém facebookovém profilu.

Ministerstvo vybralo nové logo v roce 2015 a za jeho realizaci zaplatilo necelých 15 tisíc korun. “Výhodou tedy je, že jsme zbytečně neutráceli peníze daňových poplatníků. Smyslem tehdy bylo, a to platí to i dnes, soustředit se na podstatné věci v justici. Mnohem důležitější je sehnat finance např. na platy nesoudcovského personálu, než je, i když s dobrým úmyslem, vydávat za tvorbu nového loga. To je možné dnes pořídit právě v rozmezí desetitisíc až stovek tisíc korun. My jsme šli tou první cestou a šetřili finance ze státního rozpočtu,” vysvětluje ministerstvo. 

Ministerstvo spravedlnosti má nové logo 🙂 Samotný tvar představuje jakýsi symbol rovnováhy a vyváženosti, který navíc…

Zveřejnil(a) Ministerstvo spravedlnosti České republiky dne Středa 3. říjen 2018

V novém logu je kalich stojící na špici a vyvažující rovnováhu. Má se jednat o moderní interpretaci symbolu spravedlnosti.

Resort však pochopení u občanů s výběrem loga nenašel. V drtivé většině případů se nové logo lidem nelíbí, což v komentářích na sociální síti dávají najevo. “Vedle toho, že je toto logo opravdu příšerný, tak se taky nejedná o národní barvy. Když to řeknu jednoduše, vaše červená je moc “málo” červená na červenou a modrá je taky moc “málo” modrá na odstín, který je použit na české trikoloře,” napsala například jedna uživatelka. “Můžu se zeptat kolik jste zaplatili z peněz nás daňových poplatníků za design tohoto “loga”? Mám neodbytný pocit, ze bylo vytvořeno v programu Windows Malování. Kdyby jste někdy chtěli nové, prosím, kontaktuje mě, má devítiletá dcera tento program skvěle ovládá a vytvoří vám logo líbivější a profesionálněji vypadající. Cena tak do 500,- Kč,” uvedl další uživatel.

Logo si však našlo i pár zastánců, kterým se jednoduchost a vizuální podoba líbí. “Víte, ono kouzlo loga je právě v tom, že ho zvládnete udělat i za 2 minuty v malování. Logo musí umět namalovat i uklízečka na výpověď. Dal bych vám do ruky papír a nechal vás taky něco vymyslet… To je to kouzlo! Za mě logo skvělé! Moc se mi líbí!” brání logo jeden z diskutujících. Co na logo říkáte vy?

Zprávy - další články

Doporučujeme