Muž z videa z Medonos je skutečně policista, nadřízení s ním zahájili kázeňské řízení

11. března 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

FOTO: reprofoto Twitter / Honza Beránek / Jiří Kopřiva

Muž z videa, které nyní koluje po sociálních sítích, je údajně skutečně policista a jeho nadřízený s ním již zahájil trestní řízení. Vyplývá to z informací, které zveřejnila policie na svém zpravodajském serveru. Muž byl na internetu označen za falešného policistu, který se na řidičích neprávem pokoušel vybírat pokuty.

V neděli večer se na Facebooku objevilo video Jiřího K., kterým chtěl varovat ostatní řidiče. “Dnes cestou z České Lípy v obci Medonosy mě zastavil tento zmetek, který tvrdil, že je policajt a zkoušel na mně vybrat pokutu, tak si na něj dávejte pozor. Navíc jezdí jako neskutečný prase,” uvedl majitel videa, které pořídila kamera v jeho voze.

Záběry zachytily, jak před řidičem zastavila modrá Fabia Combi s blikajícími majáčky za zadním oknem. Když Jiří zastavil i svůj vůz, vystoupil z Fabie podsaditý muž v teplácích, který po Jiřím měl požadovat vyplacení peněžní pokuty. Nakonec z místa ujel. Na video, které zveřejnila i policie, se můžete podívat pod článkem.

Lidé na sociálních sítích přitom pod videem zveřejňovali komentáře, ve kterých popisovali, že se jim něco podobného mělo stát také.

Podle nových informací, které policie zveřejnila na webu Týdeník policie, je ale muž skutečně policistou. “Vlastním šetřením jsme během pondělního dne zjistili totožnost řidiče soukromého vozidla, který za využití modrých majáků za zadním sklem zastavil na Mělnicku jiného řidiče a video z této ‘akce’ koluje po sociálních sítích,” uvedl policejní tiskový mluvčí Jozef Bocán.

Zmíněný policista však k podobnému jednání neměl žádnou pravomoc. “Jelikož jde o policistu zařazeného ve struktuře Ředitelství služby cizinecké policie, který se jednání dopustil ve svém volnu, služební funkcionář s ním okamžitě zahájil kázeňské řízení,” upřesnil Bocán.

Celou záležitostí se nyní policie nadále zabývá. Důležité bude i svědectví řidiče, jehož kamera celý incident natočila. “S ohledem na některé informace v diskusích na sociálních sítích, přivítáme také případná svědectví dalších řidičů, kteří se s obdobným chováním mohli v minulosti setkat. Informace lze podat na telefonním čísle 974 836 051,” vyzval mluvčí veřejnost na stránkách policie.

Zdroj: Týdeník Policie / autor: Jiří Kopřiva

Zprávy - další články

Doporučujeme