Německo potvrdilo dvanáctý případ nákazy novým koronavirem

4. února 2020·Zprávy·Barbora Pisingerová

Mluvčí německého Červeného kříže na tiskové konferenci 3. 2. potvrdila další nakažené. Foto: ČTK

Německo v pondělí potvrdilo dva další případy nákazy novým typem koronaviru. Nakažených je tak v zemi dvanáct. Jedním z nově nakažených je další pracovník firmy Webasto z bavorské obce Stockdorf u Mnichova, která je ohniskem nákazy v Německu. Druhým z nově potvrzených případů je dítě jiného ze zaměstnanců podniku, informovala s odvoláním na bavorské ministerstvo zdravotnictví agentura DPA. U sourozence nově infikovaného dítěte a jejich otce se virus prokázal již dříve.

Novým koronavirem se v Německu nakazilo osm zaměstnanců firmy Webasto, která vyrábí automobilové díly. Stalo se to v polovině ledna při školení, jehož se zúčastnila jejich kolegyně z Číny, která si příznaků nemoci všimla až při návratu do vlasti. Od jednoho ze zaměstnanců se nakazily také jeho dvě děti. Otec i oba jeho potomci jsou ve stabilizovaném stavu.

Koronavirem se nakazili rovněž dva Němci, kteří o víkendu přiletěli evakuačním letadlem z čínského města Wu-chan. Právě z metropole provincie Chu-pej se začal nový koronavirus šířit. Nyní jsou v péči lékařů ve Frankfurtu nad Mohanem. Zbylí cestující ze stejného letadla museli po návratu do Německa na dva týdny do karantény.

Celosvětově se virem nakazilo přes 17.000 lidí a nejméně 362 jich nákaze podlehlo. V Evropě se nákaza prokázala kromě Německa také u lidí ve Finsku, Francii, Itálii, Rusku, Španělsku, Švédsku a Británii.

 

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme