Ochranka vyhrožovala kojící ženě v bance vyvedením! Prý se exhibovala

10. dubna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Pobočka Raiffeisenbank na pražském Václavském náměstí čelí kritice za to, že nedovolila ženě kojit před ostatními zákazníky své roční dítě. Zaměstnanec ochranky ji totiž upozornil, že pokud bude pokračovat v kojení na pobočce, tak bude vyvedena. Samotná banka se prostřednictvím tiskové mluvčí na facebooku vyjádřila, že ji incident mrzí.

Kojící žena situaci popsala Laktační lize, které bojuje proti bezdůvodnému omezování kojení na veřejnosti, a ta jej zveřejnila na své facebookové stránce.

Maminka roční dcery popsala, že 20. března navštívila pobočku Raiffeisenbank na Václavském náměstí, aby si vybrala peníze. Dcera však při dlouhém čekání potřebovala nakrmit. “Ze strany k boxům jsem měla postavený kočár-golfky, hned vedle mě seděl starší pan – Ind, který byl lehce otočený zády ke mně, dcera mi při kojení seděla na klíně a hlavou v podstatě prs zakrývala a druhý prs jsem měla logicky zahalený (měla jsem kojící tílko a svetr na něm),” uvedla maminka.

Kojení na veřejnostiVýznam kojení prosazuje i Úmluva o právech dítěte z roku 1991, která přiznává dítěti právo na…

Zveřejnil(a) Laktační liga dne Úterý 9. dubna 2019

Kojící ženy si však všiml zaměstnanec ochranky, který ji nahlas upozornil, aby “přestala exhibovat“, kvůli tomu, že je to veřejný prostor a že je to zakázané. “Po mém namítnutí, že přece jen kojím dceru, navíc jsem i částečně schovaná za kočárkem a zahalená svetrem, aby mi nic nevykukovalo, mi řekl, že prostě i tak exhibuju,” napsala žena s tím, že jí posléze muž vyhrožoval, že ji nechá vyvést, pokud neodejde nakojit dceru mimo prostor banky.

K situaci se vyjádřila samotná banka, která prostřednictvím své tiskové mluvčí napsala pod facebookový příspěvek krátký komentář. “Mrzí nás vzniklá situace. Na našich pobočkách se vždy snažíme vyjít klientům a klientkám vstříc ve všech ohledech. Pokud o podobné záležitosti od maminky víme a požádá nás o zajištění soukromí, není pro nás problém jí nabídnout adekvátní místo podle možností pobočky a s ohledem na ostatní klienty,” uvedla na facebooku mluvčí Petra Kopecká.

Zprávy - další články

Doporučujeme