Ondřej Soukup se pohádal s Lucií Bílou. Nejsem zvyklá, že když řeknu ne, tak mi není vyhověno, říká zpěvačka

8. června 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Textařka Gábina Osvaldová, hudební skladatel Ondřej Soukup a zpěvačka Lucie Bílá. (Foto: ČTK)

Několikanásobná zlatá slavice Lucie Bílá nechtěla, aby deska od Ondřeje Soukupa a Gábiny Osvaldové vyšla. Hudební skladatel si ji nadělil k sedmdesátinám. Bílá podle informací deníku Blesk bránila jejímu vydání.

Hudební skladatel Ondřej Soukup v pořadu Interview ČT24 čelil nepříjemnému rozhovoru s oblíbenou zpěvačkou Lucií Bílou. Skladatel společně s textařkou Gábinou Osvaldovou zlaté slavici skládali hudbu 20 let. Spolupráci ale odzvonilo.

Prostřednictvím obrazovky Soukup v Interview položil Bílé dotaz. Vidíš tuhle desku? Jsou na ní ty nejlepší věci, které jsme spolu udělali, a já četl vyjádření, které jsi poslala Warner Music, kde jsi strašně bojovala o to, aby ta deska nevyšla. Bylo ti odpovězeno, že to není jen tvůj projekt, ale také Gábinin a můj. Vzhledem k tomu, že práva má vydavatelství, tak stejně vyšla. Jen by mě zajímalo, proč jsi proti té desce tak strašně bojovala. Vůbec jsem to nepochopil, co jsme udělali špatně, nebo co se stalo,” uvedl v rozhovoru zklamaný Soukup.

“Že se mi tohle stane v mých 55 letech, jsem vůbec netušila. Já nejsem zvyklá, že když řeknu ne, tak mi není vyhověno. Nemám ráda, když se dělají věci za zády! Ondru mám ráda a děkuji mu za dvacet let spolupráce, ale za toto poslední album mu neděkuji, odpověděla v rozhovoru Bílá. Poté dodala, že má ráda věci pod kontrolou. Nedala bych tam tuhle fotku a nemám ráda, když někdo něco dělá, když jsem řekla, že nechci. A ještě, pacholek, vytáhl tuhle desku do televize,” doplnila.

Spor měla Bílá i s Osvaldovou

Při té příležitosti zpěvačka vytáhla starý spor s Osvaldovou ohledně textu k písni Desatero.“Nechtěla jsem desatero božích přikázání srovnávat s kulajdou! Nakonec jsem to Gábině udělala k vůli, ale na koncertech to nezpívám, vždy to vynechávám,” uvedla a dodala, že Gábinu považuje za geniální skladatelku.

Ondřej Soukup se později deníku Blesk vyjádřil, že takovou odpověď očekával. “Jak mě uspokojila odpověď? V podstatě jinou reakci jsem nečekal. Nějakým způsobem mám Lucku pořád rád a děkuji jí slušně za odpověď. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu. Je to zbytečné. Myslím, že si každý podle mé otázky a její odpovědi dokáže velice snadno udělat názor sám,” odpověděl skladatel.

Bílá tak šla o dům dál a spolupráci s touto proslulou a talentovanou dvojicí v budoucnu už nechystá. Cítila jsem, že potřebuji ještě jiný nadhled. Jinou inspiraci. Prostě lidi s novými nápady,” uvedla. Vzájemně jsme se prostě vyčerpali,” dodal Soukup.

Zprávy - další články

Doporučujeme