Pastrňák převzal Zlatou hokejku, převládal v něm ale pořád smutek

18. června 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Útočník Bostonu David Pastrňák 18. června 2019 v Síni slávy českého hokeje v Praze převzal trofej za vítězství v anketě Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hokejistu uplynulé sezony.—Forward David Pastrnak, 23, who plays the NHL with Boston Bruins, pictured, won the Golden Stick award for the best Czech ice-hockey player of the past season for the third time in a row today, followed by Tomas Hertl and Jakub Voracek in Prague, Czech Republic, June 18, 2019. (CTK Photo/Michaela Rihova)

Se stále hodně bolavým srdcem převzal v úterý dodatečně Zlatou hokejku David Pastrňák, jenž se stal nejlepším českým hokejistou už potřetí za sebou. Útočníka Bostonu ještě nepřebolela finálová porážka v klíčovém sedmém utkání závěrečné bitvy o Stanley Cup proti St. Louis. Třiadvacetiletý havířovský rodák ji jakožto nejhorší prohru kariéry ani po pěti dnech zdaleka nevstřebal.

Pastrňák se stal po Jaromíru Jágrovi teprve druhým hokejistou za 51 ročníků ankety, který uspěl třikrát v řadě. “Je to pro mě čest a moc si toho vážím, to je jasné. Ale myslím si, že si toho postupem času budu vážit ještě o něco víc. Moje srdce je teď ještě pořád zlomené ze sezony a je pro mě těžké si to užít, i když je to velká čest,” řekl na tiskové konferenci obávaný kanonýr.

Vzpomínky na ztracené finále vytěsňuje z hlasy jen těžko. “Je to stoprocentně nejhorší porážka, kterou jsem dosud v kariéře zažil. Bolí to moc a bude to bolet do konce života. Těžko se to polyká. Raději bych tady seděl se Stanley Cupem,” přiznal Pastrňák.

“Jakmile má vaše hlava nějakou myšlenku na hokej, vidíte poslední vteřiny toho zápasu. A moc to bolí. Nikdy nevíte, kdy bude další šance, abyste si tam zase mohl zahrát. Individuální ceny k hokeji patří, je to motivace, ale raději bych měl tu týmovou trofej. Kdybych hrál tenis, možná bych byl spokojený, ale hokej je týmový sport,” dodal Pastrňák.

Pondělního slavnostního vyhlášení se nestihl zúčastnit, přiletěl teprve dnes. “Byl bych tam samozřejmě rád už v pondělí a užil si večer s klukama, ale bylo to vše docela narychlo a jsem rád, že jsem dorazil alespoň dneska, protože ta sezona byla dlouhá a já chtěl dorazit co nejdřív. Takhle si to alespoň mamka vyzkoušela na pódiu,” pousmál se Pastrňák, jehož na pondělním slavnostním vyhlášení matka nahradila.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme