Pešán by měl za rok nahradit u hokejové reprezentace Říhu

13. června 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: twitter.com/bilitygrilbc

Kouče Miloše Říhu staršího by měl za rok nahradit u české hokejové reprezentace Filip Pešán, současný šéftrenér Českého hokeje. Na tiskové konferenci po čtvrtečním jednání výkonného výboru o tom informoval prezident svazu Tomáš Král. Říhův realizační tým pro příští sezonu doplní jeho syn Miloš Říha mladší.

Filip byl mezi kandidáty na post národního týmu již třeba naposledy, když jsme vybírali trenéra, a bránilo mu v tom, že byl plně vázán v Liberci, takže to nepřipadalo v úvahu. Ale řekli jsme si, že pokud nebude pokračovat, tak je to vhodný kandidát, který národní tým převezme,” řekl Král.

Chceme pracovat také už s nějakým výhledem, abychom nebyli odkázáni na to, kdo zrovna někde ukončí angažmá nebo ne. Je to snaha o to, abychom měli možnost si lidi připravovat,” doplnil Král.

Šedesátiletý Říha má za sebou první rok dvouleté smlouvy a na mistrovství světa v Bratislavě a Košicích skončil s týmem čtvrtý. Příští rok po šampionátu ve Švýcarsku nástupce Josefa Jandače u mužstva skončí.

Všechno je dané smlouvami. Má ji na dva roky, to bylo přání Miloše Říhy v kontextu řady věcí. Pokud půjde situace normálně, Miloš Říha dokončí řádně své působení, tak další v našich představách je Filip Pešán,” doplnil Král.

Jednačtyřicetiletý Pešán dosud vedl extraligový Liberec. Nově u Bílých Tygrů zůstal v roli sportovního ředitele a vedle šéftrenéra Českého hokeje se stal i generálním manažerem reprezentačního týmu do 20 let, který čeká na přelomu roku domácí mistrovství světa v Ostravě a Třinci.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme