PÁTRÁNÍ: Policie zveřejnila nové fotografie pohřešované Valinky (6)

5. října 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Policie ČR

Policie zveřejnila nové fotografie pohřešované Valerie Kvasničkové z Prahy, která byla naposledy spatřena loni na podzim. Na webu to uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Po dívce pátrají kriminalisté od poloviny srpna. Babička dívky je stíhána kvůli opuštění dítěte a zanedbání povinné výživy. Policisté znovu žádají veřejnost o pomoc s pátráním.

“Kriminalisté stále pátrají po Valerii, nicméně zatím bezvýsledně. V rámci vyšetřování případu se jim podařilo zajistit další dvě fotografie hledané dívky. Fotografie s šátkem na hlavě je nejnovější a je ze srpna roku 2017,” uvedl Daněk.

Dívka byla naposledy viděna loni v říjnu na Žižkově, kde bydlela. Od té doby byla možná spatřena také ještě v období okolo Vánoc, potvrzeno to ale nebylo. Policie nevylučuje, že se dívka stala obětí trestného činu.

Dívka byla svěřena soudem do poručnické péče své babičce spolu s dalšími třemi sourozenci. Šedesátiletá poručnice u výslechu nedokázala vysvětlit, kde hledaná dívka je, stala se tak hlavní podezřelou. Po obvinění ji soud poslal do vazby.

Policie se začala případem zabývat na základě poznatku rodinného příslušníka zmizelé dívky, který ji několik měsíců neviděl. Kriminalisté prověřili kromě poručnice i příbuzné dívky, sociálně právní ochranu dítěte, zdravotnická zařízení a další místa. “Dívka byla s jistotou naposledy viděna v říjnu 2017 ve Viklefově ulici na Žižkově, kde bydlela,” uvedl dříve Daněk.

Dívka měří asi 120 centimetrů, je hubená. Má černohnědé vlasy a hnědé oči a v levém obočí má jizvu. Pokud mají lidé o dívce jakékoli informace, mají kontaktovat linku 158.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme