Prasynovec Heidi Janků je stále pohřešovaný: Jeho matku zadržela policie

5. září 2018·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Archiv Frekvence 1, Policie ČR

Kauza pohřešovaného chlapečka (4) z rodiny Heidi Janků (55) pokračuje. V úterý ráno měla zásahová jednotka zadržet matku malého Tomáška, o které se předpokládalo, že chlapce úmyslně ukrývá. Dítě s ní však podle všeho nebylo. Tomášek, po kterém bylo vyhlášeno pátrání již 29. června, tak dále zůstává nezvěstný. 

Pohřešovaný Tomášek Figura (4) je synem synovce Heidi Janků. Policie po něm pátrá již od konce června, větších pokroků však zatím dosaženo nebylo. Do pátrání byl zapojen dokonce i Interpol. Není totiž vyloučeno, že chlapce někdo odveze do zahraničí.

Není to přitom poprvé, co se Tomáškovo jméno objevilo v českých médiích. Jeho matka, Renata Figurová (38), již v minulosti ostře zaútočila na moderátorku a obvinila ji, že schvaluje týrání dítěte ze strany jeho otce, synovce Janků. Vybrala si pro to pohřeb jejího manžela, Iva Pavlíka, který zemřel loni.

Heidi je stále tou, která za svého synovce všude oroduje. Chodí s ním na policii, a to i přes skutečnost, že otec svého malého chlapečka týrá. Nejprve mu dával nevhodné jídlo, takže měl problémy se zažíváním, později ho zbil takovým způsobem, že Tomášek přišel domů plný modřin,” citoval vyjádření Figurové po pohřbu server Expres.cz.

Dlouho se přitom věřilo, že chlapec je se svou matkou, která ho pouze odmítá pustit k otci a dalším příbuzným. Žena však byla v úterý zadržena a chlapce se přesto najít nepodařilo. V úterý ráno okolo sedmé hodiny vnikla do jejího bytu zásahová jednotka,” řekl Blesku zdroj, který si nepřeje být jmenován. “Mohu potvrdit, že matka dítěte byla skutečně zadržena,” uvedl pro deník mluvčí Krajského ředitelství policie ve Zlíně Petr Jaroš.

Celebrity - další články

Doporučujeme