Po jahodách byly jehly objeveny v dalším ovoci! Lidé hlásí i jablka a banány

19. září 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Zdroj: Joshua Gane (Facebook)

Poté, co se minulý týden našly v jahodách v australských obchodech zapíchané jehly, se skandál rozšiřuje. Nebezpečné jehly mají být ukryté i v banánech či jablkách. Řetězce raději stahují ovoce z trhu. Problémy  hlásí šest států na australském kontinentu. 

Zatím není jasné, kdo má otřesný případ na svědomí, ani jestli se jedná o jedince či organizovanou skupinu. Podle jedné z verzí vyšetřovatelů by některé ovoce mohli mít na svědomí napodobovači původního pachatele.

Jehly jsou v ovoci důmyslně ukryté a představují tak vážné nebezpečí úrazu. Premiér Západní Austrálie Mark McGowan se nechal slyšet, že by pachatelé zasloužili 20 let vězení. Podle justice jim však hrozí 10 let.

Jednou z těch, kteří nahlásili jehlu zapíchnutou v jablku byla i matka Camella z předměstí Sydney, která si předmětu všimla, když jablko loupala pro svou dceru ke svačině do školy. Zděšená žena se okamžitě obrátila na patřičná místa.

Ačkoli se nebezpečné jahody objevily již v Queenslandu, Novém Jižním Walseu, Viktorii, Jižní Austrálii, Tasmánii a na území Teritoria hlavního města Austrálie, incidenty s jablky a banány byly zatím hlášeny pouze kolem oblasti Sydney.

 

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme