POČASÍ: O víkendu může přijít déšť. Je to konec babího léta?

18. října 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Teplé počasí, jak to tak vypadá, pomalu končí. O víkendu se bude postupně ochlazovat a někde bude i pršet. Teploty by neměly překročit 15 stupňů Celsia.

V pátek bude oblačno až zataženo. Během dne může ojediněle přijít slabý déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C.

Sobota se bude nést ve stejném duchu jako poslední pracovní den. Opět se čeká oblačno až zataženo a ojediněle déšť. Po ránu se místy mohou objevit mlhy. V noci se mírně ochladí na 8 až 4 °C. Denní teplota se bude pohybovat v rozmezí 12 až 16 stupňů Celsia.

Sestupná tendence teplot bude pokračovat i v neděli. V noci se ochladí na 6 až 2 °C, ale při zmenšené oblačnosti mohou teploty klesnout až na 0 °C. Během rána může ojediněle přijít déšť, ale v odpoledních hodinách se čeká postupné vyjasnění oblohy až na polojasno. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 stupňů Celsia.

V pondělí bude podobné počasí jako v neděli s tím rozdílem, že se postupně zatáhne obloha a dají se místy čekat přeháňky. Výrazné ochlazení by mohlo přijít v úterý, kdy by teploty nemusely přesáhnout 11 °C.

Zprávy - další články

Doporučujeme