Psí záchrana v přímém přenosu. Fenka zachránila topícího se kamaráda z bazénu

20. dubna 2021·Zprávy·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Majitelé dvou pejsků byli překvapeni, když k nim jejich mazlíčci přiběhli celí zmáčení. Mysleli si, že se jednalo o psí dovádění. Později ale zjistili, že jednomu z nich šlo o život. Ten druhý ho naštěstí zachránil.

Když se třináctiletý psík rasy pomeranian Chucky procházel okolo bazénu, asi nečekal, že se mu to málem stane osudným. Pejsek spadnul do bazénu, topil se a nemohl se dostat ven. Stafordšírská bulteriérka Jessie přiběhla k bazénu a nejdříve se štěkáním snažila přivolat pomoc. Pak se ho sama snažila z bazénu vytáhnout, ale ten jí několikrát kvůli mokré srsti spadnul zpátky.

Fenka se ale nevzdávala a po půl hodině se jí psíka podařilo vytáhnout. Hned poté začala unaveného Chuckyho vítat, radostně kolem něj běhala a následně jej dovedla zpátky do domu.

 

 

 

Majitelé psů se divili, proč jsou celí mokří. Podívali se proto na záznam z kamer a byli velmi překvapeni, když zjistili,  co pejskové u bazénu dělali. “Trhalo nám to srdce, když jsme se na záběry dívali. Ještě dnes máme problém je znovu vidět, protože jen myslíme na to, co se mohlo stát, kdyby tam Jessie nebyla,” uvedl majitel psů Byron Thanarayen z města Boksburg v Jihoafrické republice pro zahraniční média.

Sedmiletá Jessi přišla k rodině z útulku. Předchozí majitelé ji vrátili kvůli nezvladatelnému chování a nesnášenlivosti s ostatními zvířaty. U Thanarayenových se ale s jejich psy hned skamarádila. “Jsem na ni velmi pyšný. Je z naší smečky nejmladší,” dodal hrdý majitel.

 

 

 

Zprávy - další články

Doporučujeme