Pán prstenů bude mít seriál. Bude nejdražším všech dob a s filmem nebude mít nic společného

20. dubna 2021·Zábava·Barbora Turková

Pán prstenů (Zdroj: ČTK)

Úspěšná filmová trilogie Pán prstenů bude mít svůj seriál. Podle všeho to bude nejdražší seriál v dějinách. S původním úspěšným filmem ale nebude mít nic společného.

Na Novém Zélandu se točí seriál Pán prstenů, který má být nejdražším seriálem v dějinách. Už první série má stát 465 milionů dolarů, což je v přepočtu 10 miliard korun. Je to rekordní suma, která ukazuje, jak ohromnou důvěru má Amazon v potenciál celého projektu. Původní odhad, že Pán prstenů bude stát miliardu dolarů za pět sérií, se tak nepotvrdily. Částka zřejmě bude mnohem vyšší. Rozpočet je i nesrovnatelný se seriálem Hra o trůny, který platil za extrémně drahý počin. Jedna série stála “jen” sto milionů dolarů.

Televizní seriál od tvůrců J.D.Payna a Patricka McKaye je připravován pro platformu Amazon Prime Video, ale s úspěšným románem a následnou filmovou sérií nemá nic moc společného. Odehrává se před příběhem a bude mít úplně jiné postavy. Na Froda či Bilba tak zapomeňte. To se nelíbí skalním fanouškům, kteří si myslí, že jde o zneužívání Tolkienova jména. Celkovou hodnotu ale nelze soudit předem.

Amazon koupil práva na na původní román v roce 2017 za 250 milionů dolarů. V plánu je natočení pěti sérií. Realizace na Novém Zélandu začala v únoru 2020, ale brzy všechno skončilo s celosvětovou pandemií. V září se natáčení opět obnovilo. V hlavních rolí se představí Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath či Joseph Mawle. Seriál by měl mít premiéru ještě letos, ale přesnější datum není známo.

Co na to Jan Kraus?

Zábava - další články

Doporučujeme