Rusové vzpomínají na lekce civilní obrany a stavění krytů. Připravují se na válku?

7. prosince 2015·Zprávy·Redakce

Ještě včera byli Turci spojenci, teď jsou zrádci. Konflikty mezi státy se rozhořívají tak náhle, že nelze uhodnout, co bude zítra. Ruský web Gazeta.ru varuje, že začátek třetí světové války může být jen otázkou okamžiku.

Turci byli ruskými spojenci, ale vše se změnilo po sestřelení jejich bombardéru. Nyní jsou označováni jako zrádci a podporovatelé teroristů, Rusové naopak na tureckých obrazovkách vypadají jako agresoři bombardující mírumilovné Turkmeny. Rusko poslalo do Sýrie protiletadlový raketový systém S-400 a raketový křižník Moskva zaujal pozice u pobřeží. Turecko zase poslalo k syrské hranici dalších 20 tanků.

Právě tak, po krůčcích, začíná válečná mela, a to i tam, kde se zdálo, že vůbec nehrozí. A když konfliktů přibývá, vzrůstá pravděpodobnost nepředvídatelné řetězové reakce, která spustí velkou válku. Rusové začali na sociálních sítích vzpomínat na školní lekce civilní obrany. Jak si vyrobit masku z gázy, jak si zařídit kryt na chatě a jak se zásobit pro každý případ. Lidé se bojí války, ale podvědomě ji skoro čekají – asi lepší strašný konec, než hrůza bez konce.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme