Svět tleská skautce Lucii (16) z Brna! O FOTCE, na níž čelí průvodu neonacistů, se píše v zahraničí

4. května 2017·Zprávy·Redakce

Vladimír Čičmanec, Facebook

Foto, na kterém je Lucie „Lála“ Myslíková čelící průvodu neonacistů, zaujalo zahraniční média. Snímek z prvomájové demonstrace v Brně se během pár dní stal hitem internetu.

Dívenka ve skautském stejnokroji byla zachycena, jak s klidem a úsměvem na rtech komunikuje s rozzuřeným účastníkem neonacistického průvodu.

Fotka má jen na “českém internetu” tisíce sdílení a lajků. Dostala se ale i na zahraniční web Reddit, kde si jí všimla zahraniční média. O Lucii píše například deník The Guardian, web americké televize CNN nebo deník The Independent.

“Snažili jsme se přehlušit neonacistické projevy, hrálo se na kytary a na bubny, zpívali jsme a bylo to takový pěkný a veselý. Naše skupina skautů měla několik bannerů a já jsem tam tak hopkala a tančila, občas jsme něco zaskandovali. Na druhé straně měli proslovy lidé, kteří říkali pro nás nepřijatelné věci. Někdo by možná řekl, že jsme je provokovali, ale podle nás bylo na místě ukázat, že jsme proti tomu, co říkají, i proti tomu, že tam vůbec jsou. A někteří z nich se prostě neudrželi a chtěli si to s námi vyříkat,” řekla v rozhovoru pro web Rozhlas.cz skautka, která se stala během pár dní slavnou.

Zprávy - další články

Doporučujeme