Tohle je Zemanova konkurence! Vyzve ho Horáček nebo aktivista Hilšer. PŘEHLED KANDIDÁTŮ

9. března 2017·Zprávy·Redakce

Koláž Frekvence 1

Prezident Miloš Zeman se příští rok pokusí obhájit prezidentský mandát. Na Pražském hradě to ve čtvrtek večer řekl svým podporovatelům při oslavě čtyř let od inaugurace. Oficiálně své rozhodnutí plánuje Zeman oznámit na páteční tiskové konferenci. Podívejte se, kdo je jeho prozatímní konkurence, tedy ti, kdo svoji kandidaturu zatím oficiálně ohlásili.

Muž, kterého (skoro) nikdo nezná – Igor Sládek (61)

Loni v červnu oznámil inzeráty v novinách svůj úmysl ucházet se příští rok o prezidentský úřad podnikatel Igor Sládek. V politice se přitom Sládek (narozen 15. dubna 1955) nikdy předtím neangažoval, má za sebou nicméně poměrně úspěšné podnikání. V socialistickém Československu studoval matematiku, v roce 1980 emigroval do západního Německa a později do USA. Z emigrace se vrátil po listopadu 1989 a podílel se na budování kabelové televize Kabel Plus, předchůdci současného UPC; ze statutárních orgánů firmy odešel na přelomu tisíciletí.

Aktivista Marek Hilšer (40)

Lékař a občanský aktivista Marek Hilšer se jako kandidát na prezidenta České republiky ve volbě v roce 2018 představil loni koncem července. Poprvé na sebe výrazně upozornil v říjnu 2014, když se při tiskové konferenci na Úřadu vlády svlékl do půl těla a demonstroval tak svou podporu Ukrajiny a protestoval proti anexi Krymu Ruskem. Během loňské návštěvy čínského prezidenta v Praze protestoval Hilšer proti přiklánění se současné české hlavy státu k Číně.

Textař a podnikatel Michal Horáček (64)

Podnikatel a textař Michal Horáček oznámil svou kandidaturu v prezidentských volbách loni v listopadu, mezi dosud ohlášenými kandidáty je nejznámější. Během života vystřídal nejrůznější profese, byl novinářem, myl nádobí, napsal několik knih nebo dělal plavčíka, nejvíce se ale do povědomí lidí zapsal jako textař a podnikatel. Horáček si ještě za socialismu vyzkoušel povolání bookmakera, později spoluzaložil sázkovou kancelář Fortuna. Řadu let spolupracoval se skladatelem Petrem Hapkou a jejich písně zpívaly největší hvězdy české hudby.

Zdroj: ČTK

 

Zprávy - další články

Doporučujeme