Trump pobouřený zásilkami s trhavinou vyzval Američany k jednotě

24. října 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Američané se musí sjednotit a vyslat jasný signál, že politické násilí nemá v zemi místo. Prohlásil to ve středu americký prezident Donald Trump v prvním veřejném komentáři k opakovaným pokusům o atentát na čelné demokratické politiky v USA, k nimž se uchýlil neznámý pachatel s pomocí zásilek s výbušninou.

“Tyto zbabělé pokusy nemůžeme tolerovat. Všechny, kdo volí násilí, co nejrozhodněji odsuzuji,” prohlásil prezident. O nebezpečných zásilkách ho informovalo vedení FBI, ministerstva spravedlnosti a prezidentské ochranky USSS.

Vládní agentury se do vyšetřování pustily plnou silou, ujistil Trump účastníky washingtonské konference o drogové závislosti, kterou navštívil. “V těchto chvílích se musíme sjednotit, musíme být pospolu,” prohlásil prezident, kterého kritici obviňují z odpovědnosti za hluboké rozdělení americké společnosti a vyvolávání nenávistných projevů.

“Do nebe volající chování se příčí všemu, co je Američanům drahé,” pokračoval Trump. Z incidentu, jehož terčem se od počátku týdne stali mimo jiných exprezident Barack Obama nebo Trumpova neúspěšná soupeřka z prezidentských voleb Hillary Cĺintonová, jsou Američané znepokojeni, rozzlobeni a nešťastní. “Musíme se tomu dostat až na dřeň,” konstatoval šéf Bílého domu.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme