USA porazily Česko 3:2. Národní tým tak na šampionátu končí

17. května 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Čtvrtfinále mistrovství světa v hokeji: USA – ČR, 17. května 2018 v Herningu. Střídačka ČR, uprostřed hlavní trenér Josef Jandač.

Čeští hokejisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství světa v Herningu s USA 2:3 a jejich medailový půst trvá už šest let od bronzu na šampionátu ve Švédsku a Finsku v roce 2012. Američané se zcela obměněným kádrem oplatili svěřencům trenéra Josefa Jandače porážku z boje o semifinále na únorových olympijských hrách v v Pchjongčchangu. V sobotu je čeká v Kodani duel o finále s vítězem večerního utkání mezi Švédskem a Lotyšskem.

Češi už ve 13. minutě prohrávali po brankách Patricka Kanea a Cama Atkinsona 0:2. Ve druhé třetině sice smazali ztrátu Michal Řepík a gólem v přesilové hře Martin Nečas, ale v 47. minutě rozhodl svou druhou trefou v utkání americký kapitán Kane.

Branky a nahrávky: 11. Kane (D. Ryan), 13. Atkinson (Bonino, J. Gaudreau), 47. Kane (D. Ryan) – 25. Řepík (Faksa, Gudas), 31. Nečas (Pastrňák)

Sestava ČR: Francouz – Gudas, Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek – Pastrňák, Krejčí, Jaškin – Řepík, Faksa, Červenka – Hyka, Nečas, D. Kubalík – Horák, Plekanec, Chytil – Kousal

Sestava USA: Kinkaid – C. Murphy, Butcher, McAvoy, Martinez, N. Jensen, Pionk, Hughes – P. Kane, C. White, DeBrincat – A. Lee, D. Larkin, Kreider – Atkinson, Bonino, J. Gaudreau – Thompson, D. Ryan, Coleman

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme