Verdikt zní NE! Martina Sáblíková na letní olympiádě startovat nebude

9. srpna 2016·Zprávy·Redakce

Tak bohužel. Funkcionáři se nakonec rozhodli, že Martinu Sáblíkovou na start letních olympijských her v Riu nepustí. Olympijská šampionka v rychlobruslení čekala, zda se pro ni najde místo v cyklistické časovce.

Negativní verdikt vynesl dnes zvláštní panel Mezinárodní sportovní arbitráže CAS, ke kterému se Český olympijský výbor (ČOV) společně s Českým svazem cyklistiky obrátil se žalobou. Základním argumentem bylo to, že Sáblíková dosáhla času, kterým se na olympijské hry kvalifikovala. Ovšem vzhledem ke složitým a nesrozumitelným pravidlům, která se dala vykládat různě, ji UCI na startovní listinu časovky nezařadila.

Českou sportovkyni při žalobě zastupoval Martin Maisner, člen Legislativní rady ČOV. „Cyklistická kvalifikační pravidla jsou nesmírně složitá a jsou v nich díry. Některá pravidla jdou smyslem proti sobě. Navíc je důležité podívat se na ně tím způsobem, že jejich smyslem není vyřadit co nejvíc lidí, ale umožnit, aby se utkali ti nejlepší. V tomto případě neumožnila UCI startovat kvůli byrokratickým obstrukcím někomu, kdo se výkonem objektivně kvalifikoval,“ řekl. 

Sáblíková trénuje na tajném místě v Brazílii a čeká na šanci

Sáblíková na olympiádě nebude? Cyklistická federace s Českem nepočítá!

Zprávy - další články

Doporučujeme