Sáblíková trénuje na tajném místě v Brazílii a čeká na šanci

1. srpna 2016·Zprávy·Redakce

V utajení mimo Rio de Janeiro se momentálně připravuje cyklistka Martina Sáblíková na svůj případný start na olympijských hrách. Rychlobruslařská hvězda odletěla do Brazílie i přesto, že nemá jistotu, že se pod pěti kruhy představí.

O jejím startu by měl jednat zvláštní panel Mezinárodní sportovní arbitráže (CAS). Termín jednání však ještě nebyl stanoven. Sáblíková se svým týmem odcestovala do dějiště her v závěru minulého týdne a už v sobotu se poprvé vydala na trénink. Místo jejího pobytu je však tajné.

Sáblíková totiž nemá olympijskou akreditaci, nemůže proto být ubytovaná s dalšími sportovci a ani nemůže trénovat na trati závodu. “Trénuje se mi skutečně dobře, máme zde super zázemí a počasí nám také přeje. Za dva dny mám za sebou více než 200 kilometrů včetně dvou rychlých úseků v délce olympijské časovky,” uvedla Sáblíková na svém webu.

Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení se původně domnívala, že si devátým místem v redukovaném pořadí časovky na loňském MS zajistila olympijský start. Při zveřejnění kvalifikovaných zemí ale vyšlo najevo, že ČR žádné účastnické místo nezískala. Česká strana se od té doby snaží všemi možnými cestami dosáhnout toho, aby mohla Sáblíková na OH startovat. Dokonce za ni u šéfa Mezinárodního olympijského výboru orodoval prezident Miloš Zeman. Poslední šancí, jak se může Sáblíková na OH představit, je verdikt CAS.

Sáblíková na olympiádě nebude? Cyklistická federace s Českem nepočítá!

Zprávy - další články

Doporučujeme