Vězeňská služba se ohrazuje proti termínu “bachař”. Je to urážlivé, tvrdí

15. ledna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Zdroj: Vězeňská Služba ČR/facebook

Zaměstnanci vězeňské služby se ohradili proti používání termínu "bachař", kterým jsou dle jejich vyjádření velmi často a neprávem označováni. Pojem je dle jejich názoru nespisovný a vadí jim, že jej používají kromě bulvárních médií i další.

Bohužel jsme nuceni reagovat na stále ještě často používané pejorativum „bachař“ v souvislosti s našimi dozorci či zaměstnanci věznic obecně. To, že se tyto výrazy používají v běžné mluvě (např. ve spojení s policisty je to termín „fízl“), je možné ještě do určité míry tolerovat. Ve chvíli, kdy ale tento výraz používají i média v oficiální rovině, a to nejen ta bulvární, je to nepřijatelné a pro naše kolegy urážlivé,” uvedla Vězeňská služba ČR na svých facebookových stránkách.

Naši kolegové nejsou BACHAŘI!Bohužel jsme nuceni reagovat na stále ještě často používané pejorativum „bachař“ v…

Zveřejnil(a) Vězeňská Služba ČR dne Úterý 8. ledna 2019

Dle jejího vyjádření je pojem “bachař” nespisovný a ve slušné společnosti nepřípustný. Služba argumentuje také tím, že její zaměstnanci vykonávají náročnou práci, při které musí být neustále ve střehu při hlídání osob s trestnou minulostí.

Jsou to slušní lidé, kteří si rozhodně toto označení nezaslouží a žádná média, ani ta bulvární, by je neměla dehonestovat,” stojí si za svým tvrzením.

Zprávy - další články

Doporučujeme