Víkend bude zamračený. Dejte si i pozor na tvorbu náledí

22. listopadu 2018·Zprávy·Lukáš Vaněk

Do Česka se už pomalu ale jistě blíží zima. Tento víkend se však budou teploty držet nad bodem mrazu. Obloha bude následující dny sice zatažená, ale dá se očekávat málo srážek.

V pátek bude zataženo s nízkou oblačností, která může přinést mrholení, ze začátku dokonce mrznoucí. Zejména na horách a severovýchodě Moravy , v Čechách jen ojediněle, lze očekávat polojasnou oblohu. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C .Ráno se může občas tvořit i ledovka. Nejvyšší denní teploty se potom budou pohybovat mezi 3 až 7 °C.

Začátek víkendu bude zamračený. Zatažená obloha vydrží prakticky celý den. Od jihozápadu může přijít ojediněle déšť, který však ve výškách nad 1000 metrů bude přecházet ve srážky smíšené nebo sněhové. Noční teploty by se měly držet v rozmezí 5 až 1 °C, ale na západě republiky může teplota klesnout těsně pod nulu na -1 stupeň Celsia. Nejvyšší denní teploty budou stejné jako páteční, čili 3 až 7 °C.

V neděli lze očekávat oblačno až zataženo, místy však i polojasno. Opět může ojediněle objevit déšť, který se nad 1000 metry promění ve srážky sněhové. Při nočních teplotách +3 až -1 °C se může tvořit náledí. Během dne vystoupají teploty až na 4 až 8 stupňů Celsia.

Na začátku pracovního týdne lze očekávat velmi podobné počasí jako o víkendu. Obloha bude oblačná až zatažená. Teploty se budou pohybovat  v rozmezí 1 až 5 stupňů Celsia. Ojedinělý déšť se ve srážky smíšené nebo sněhové přemění v nadmořské výšce už od 500 metrů.

Zprávy - další články

Doporučujeme