Žena se dvěma dělohami porodila v únoru chlapečka a v březnu dvojčata

28. března 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

Jistá mladá žena z Bangladéše, která před několika dny porodila dvojčata, se během několika týdnů stala trojnásobnou matkou. Asi o měsíc dříve totiž předčasně přivedla na svět i chlapečka. O případu ženy se dvěma dělohami ve čtvrtek na svých internetových stránkách informuje britská zpravodajská stanice BBC.

Dvacetiletá Árifa Sultánaová chlapečka porodila v nemocnici v Khulně koncem února. Po 26 dnech byla s bolestmi břicha odvezena do nemocnice ve městě Džessore. Vyšetření ukázalo, že má dvě dělohy, je stále těhotná a čeká dvojčata. Lékaři jí udělali císařský řez a na svět přišel chlapec a holčička.

“Byli jsme v šoku a velmi překvapení,”cituje BBC Šeilu Poddarovou, gynekoložku, která zákrok prováděla. Podle jejích slov je pacientka velmi chudá a nikdy nebyla na ultrazvuku. Matku i dvojčata lékaři po čtyřech dnech v nemocnici propustili, všichni jsou zdraví.

Podle gynekologů je pravděpodobné, že když Sultánaová měla plodné období, byla oplodněna tři vajíčka najednou a z nich se vyvinula tři embrya.

Sultánaová říká, že má z dětí radost, ale že si dělá starosti kvůli finanční situaci své rodiny, protože její manžel vydělává v přepočtu asi 2200 korun měsíčně. “Je zázrakem od Alláha, že všechny mé děti jsou zdravé. Udělám vše pro to, aby byly šťastné,”říká matka.

Zprávy - další články

Doporučujeme