Zpěvák David Stypka: Střelec z Ostravy mi dva týdny psal. Tvrdil, že má stejnou nemoc

10. prosince 2019·Zprávy·Barbora Pisingerová

David Stypka (druhý zleva) s kapelou. Foto: Facebook / David Stypka

Úterní tragédie z ostravské nemocnice, při níž zemřelo celkem sedm lidí, zasáhla celou republiku. Zpěvák David Stypka (40) pak na sociálních sítích přiznal, že byl se střelcem poslední dva týdny v kontaktu přes messenger. Muž byl totiž přesvědčený, že stejně jako hudebník trpí rakovinou slinivky. 

Zpěvák a hudebník David Stypka v úterý překvapil své fanoušky, když se na Facebooku svěřil, že si se střelcem z Ostravy poslední dva týdny dopisoval. Že by měl být muž schopen něčeho takového, to by ho ale prý nenapadlo ani ve snu.

“Takový ten pocit, kdy si čtrnáct dní píšete na messengeru s člověkem, co se s vámi nějak ztotožňuje, a on pak zastřelí mnoho lidí a nakonec sebe. Ctirad byl evidentně labilní, ale že až takhle, to jsem bohužel nepoznal. Fuck! Je mi to líto,” napsal v půl jedné po poledni Stypka na sociální sítě. “Nedávám si to nikterak za vinu. Líto mi je těch lidí, kteří to odskákali,” dodal později a potvrdil také, že už se obrátil i na policii.

Ctirad V., který ve Fakultní nemocnici zastřelil šest lidí a nakonec sebe si prý Stypku vyhledal poté, co média uvedla, že prochází chemoterapií. „Pak mi napsal, že má stejnou nemoc,“uvedl hudebník ve vyjádření pro server iDnes. “Celá naše diskuze byla o tom, že ho nechtějí lékaři léčit,“  prozradil Stypka.

Edit: Pro novináře – fakt se nebudu vyjadřovat. Pro všechny – nedávám si to nikterak za vinu. Líto mi je těch lidí,…

Zveřejnil(a) David Stypka dne Úterý 10. prosince 2019

Ctirad V. byl přesvědčený, že trpí vážnou nemocí, jenže lékaři mu odmítají pomoci. „Vzal si do hlavy, že je těžce nemocný a že ho nikdo nechce léčit. Docházel všude. Poslední měsíc nechodil do práce, měl volno, před 14 dny přišel s tím, že je na nemocenské. Víc o tom nechci mluvit,“ sdělil ředitel společnosti, ve které střelec pracoval jako stavební technik Aleš Zygula v rozhovoru pro iRozhlas.

David Stypka je známý především díky svému působení s kapelami Bandjeez a Korben Dallas. Držitel Anděla za rok 2017 a otec tří dětí fanouškům prozradil svou diagnózu 30. října.

“V létě jsem si po vleklé anabázi intuitivně vyřval CT vyšetření, našli mi nádor na slinivce, ten lékaři skvěle odoperovali, teď mě čeká bezmála půl roku chemoterapie. U téhle nemoci se blbě odhaduje vývoj, proto bez prognóz, ale cítím se dobře a chemo zvládám lépe, než jsem očekával,” napsal tehdy na svůj Facebook.

 

Zprávy - další články

Doporučujeme