Držitel Anděla David Stypka bojuje s rakovinou slinivky. Koncertovat nepřestává

31. října 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

David Stypka (druhý zleva) s kapelou. Foto: Facebook / David Stypka

Po Aničce Slováčkové (24) či Markétě Konvičkové (25) a dalších slavných osobnostech se onkologické onemocnění nevyhnulo ani držiteli ceny Anděl, hudebníkovi Davidu Stypkovi (40). Ten na svém soukromém facebookovém profilu informoval fanoušky, že trpí rakovinou slinivky. 

Písničkář David Stypka sdělil ve středu večer svým fanouškům smutné zprávy. Na sociální sítě umístil vyjádření, ve kterém potvrdil, že trpí rakovinou slinivky. Na nemoc prý lékaři přišli v létě. V současnosti podstupuje léčbu a plánuje sedm dalších koncertů.

“Hrajeme. Od srpna jsem tady nebyl a dlouho jsem nevěděl, jak se sem vrátit. Bylo to (a pořád je) nejintenzivnější období v mém životě. Potřeboval jsem klid a popravdě jsem ani nevěděl, co sem napsat. Ale už bylo toho mlčení dost (a taky už se těším na koncerty),” napsal Stypka na sociální sítě, kde byl naposledy aktivní letos v srpnu. Tehdy informoval své sledující, že ho čeká operace a musí kvůli ní zrušit některé závazky.

“V létě jsem si po vleklé anabázi intuitivně vyřval CT vyšetření, našli mi nádor na slinivce, ten lékaři skvěle odoperovali, teď mě čeká bezmála půl roku chemoterapie. U téhle nemoci se blbě odhaduje vývoj, proto bez prognóz, ale cítím se dobře a chemo zvládám lépe, než jsem očekával (i když je to vpravdě smrtící koktejl). Mám ohromné štěstí na lidi kolem sebe a jsem v dobrých rukách po všech stránkách, na mnoha úrovních,” pokračuje hudebník o vážné nemoci.

“Čekali jsme opatrně, jak se všechno vyvrbí, jak to budu zvládat, abychom mohli zodpovědně říct, jak to bude s naplánovanými koncerty. S velkou radostí a drobnou úlevou teď můžu říct, že odehrajeme všechny naplánované koncerty,” potvrdil svým fanouškům nakonec a přidal rozpis sedmi akcí, na které se v současnosti mohou těšit.

Hrajeme. Od srpna jsem tady nebyl a dlouho jsem nevěděl, jak se sem vrátit. Bylo to (a pořád je) nejintenzivnější…

Zveřejnil(a) David Stypka dne Středa 30. října 2019

Otec tří dětí Stypka bydlí s rodinou v Dobré u Frýdku-Místku. V březnu roku 2018 obdržel cenu Anděl za rok 2017 jako Sólový interpret roku. Vysloužil si rovněž několik dalších nominací. Jedním z jeho hitů je například duet s Ewou Farnou s názvem Dobré ráno, milá. Píseň získala svému autorovi Cenu Jantar a ocenění v hudební anketě Žebřík. V současnosti vystupuje s kapelami Korben Dallas a Bandjeez, se kterými získal i další ocenění.

Celebrity - další články

Doporučujeme