Adidas pobouřil veřejnost. Značka dámské plavky představila na mužských modelech

19. května 2023·Zprávy·Redakce

Adidas plavky. (Foto: Twitter)

Oděvní společnost Adidas představila dámskou plavkovou kolekci pro rok 2023. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby ji nepředváděli muži. Důvodem je, že kolekce nese název Pride 2023. Většině veřejnosti se tento záměr značky nelíbí. Informoval o tom server Fox News.

Za novým modelem plavek stojí jihoafrický návrhář Rich Mnisi. Ten ji vytvořil na počest měsíce hrdosti – Pride. To by nikomu nevadilo. Lidem však rozum zůstává stát nad modelem, který kolekci předvádí. Není ani jasné, jestli se model, který předvádí plavky, identifikuje jako muž, transgender.

Mnoho lidí z řad veřejnosti reklama pobouřila a dokonce se na internetu objevil hashtag BoycottAdidas. Dámské plavky nemají vybouleninu. Nechápu, proč si to společnosti dobrovolně dělají. Mohly alespoň napsat,  že oblečení je unisex, ale neudělaly to, proto jde o popírání žen,”” uvedla na twitteru plavkyně Riley Gaine, která se hodně angažuje za práva něžného pohlaví.

Podobného kroku se už dopustily třeba značky Nike či Bud Light, které se spojily s trans influencerkou Dylan Mulvaney. Plavky už jsou v prodeji i na webových stránkách Adidas. Uvidíme tedy, zda tento krok povede k poklesu tržeb a zájmu o značku, jako tomu bylo v minulosti u dvou zmíněných značek .

Zprávy - další články

Doporučujeme