Alespoň jednou měsíčně se věnuje sportu 70 procent Čechů, ukazuje průzkum

14. srpna 2019·Zprávy·Lukáš Vaněk

Alespoň jednou měsíčně se věnuje sportu 70 procent dospělých Čechů. Každý pátý se pravidelně hýbe proto, že se chce cítit dobře, 16 procentům sport pomáhá udržovat psychickou pohodu či se zbavovat stresu. Pro 14 procent je pohyb hlavně zábava a zhruba desetina chce zhubnout či vyrýsovat svaly. Zvyšování výkonnosti a překonávání fyzických limitů motivuje devět procent Čechů. Vyplývá to z průzkumu NMS Market Research pro společnost MultiSport.

Za zdravý považuje svůj životní styl přitom jen každý osmý respondent, přesněji 13 procent dotázaných. Téměř polovina (45 procent) přiznala, že jim ve sportování brání nedostatek vůle.

Srovnatelný podíl dotázaných omezuje nedostatek času (45 procent) a čtvrtinu zdravotní stav. Finanční náročnost limituje čtvrtinu dotázaných, ovšem jen pro šest procent představuje hlavní důvod, proč nesportují.

Podíl těch, kdo sportují sami, a těch, kdo se hýbají ve společnosti druhých, je vyrovnaný. A když sportujeme s ostatními, tak dvě třetiny raději s přáteli, jen pětina s partnerkou či partnerem,” uvedl výkonný partner MultiSportu Marián Škripecký. Z průzkumu mezi téměř tisícovkou respondentů podle něj také vyplývá, že pokud člověk sám sportuje, sportuje více i jeho rodina a blízcí.

Zdroj: ČTK

Zprávy - další články

Doporučujeme