Čech odsouzený za pašování migrantů zůstane ve francouzském vězení déle: Chce prokázat svou nevinu

1. prosince 2018·Zprávy·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

Český řidič kamionu Jiří S., kterého ve Francii odsoudili za pašování migrantů, by se z vězení mohl dostat dříve, než až po uplynutí jedenapůlročního trestu odnětí svobody. Nesměl by se však proti rozsudku odvolávat. Čech však touží dokázat svou nevinu a tak plánuje ve vězení zůstat až o několik měsíců déle.

Příběh českého řidiče kamionu Jiřího S. proběhl před časem snad všemi českými médii. Muže zadrželi na území Francie s 15 Iráčany v chladicím boxu.

Za pašování lidí si měl Čech ve francouzském vězení odsedět rok a půl, sami migranti však přiznali, že do návěsu vlezli bez vědomí řidiče. Jiřího manželka navíc trpí rakovinou a je na manželovi existenčně závislá.

„Je to trochu paradox. Ale kdyby stáhl své odvolání a rozsudek by nabyl právní moci, mohl by být podmíněně propuštěn už za několik měsíců. Tedy o týdny až měsíce dříve, než bude muset čekat na odvolací řízení. On chce ale dokázat, že je nevinen. Proto na odvolání trvá a je smířen s tím, že bude muset ve vězení zůstat déle,” uvedl Jiřího advokát Ladislav Drha ve vyjádření pro Seznam Zprávy. Jiří S. nyní pobývá ve vězení v severofrancouzském městě Longuenesse.

Zprávy - další články

Doporučujeme