Dívka si šla zaplavat. V moři do ní uhodil blesk

18. června 2021·Zprávy·Lenka Skrzeczkova

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Obrovská tragédie se udála na pobřeží amerického státu Georgie. Patnáctiletá dívka si šla zaplavat do moře, když do ní uhodil blesk. Záchranářům se přes včasný příjezd nepodařilo dívku oživit. Informoval o tom server Daily Mail.

Dívka se rozhodla jít si v sobotu zaplavat do moře, bohužel netušila, že ji to bude stát život. “Všechno jsem to viděl. Stalo se to u místní restaurace. Plavčíci odvedli při poskytování první pomoci v autě skvělou práci a předali ji záchranářům, jak nejrychleji mohli, doufám, že to přežije,” uvedl svědek na Facebooku.

I když dívku z vody vytáhli poměrně rychle, přítomní záchranáři jí nedokázali pomoci a po převozu do nemocnice byla prohlášena za mrtvou. “Obyvatelé města Tybee Island jsou hluboce zarmoucení ztrátou této mladé dámy. Naše srdce jsou s její rodinou a přáteli,” napsala místní radnice.

Podle Národní meteorologické služby, blesky ve Spojených státech každoročně zraní nebo usmrtí asi padesátku lidí, většinu z nich na souši. “Blesky neudeří do oceánu tak často jako na pevninu, ale když už k tomu dojde, voda funguje jako vodič a rozšíří úder do okolí,” uvedla Národní oceánografická a atmosférická služba.

Zprávy - další články

Doporučujeme